Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Šok u podravskom selu: Prijavila da ju je suprug godinama silovao, mještani sumnjičavi…

Što se događalo godinama u jednom domu podravske obitelji najbolje znaju ukućani, a cijeli šokantni slučaj trebalo bi rasvijetliti pravosuđe. Naime, državno odvjetništvo diglo je optužnicu protiv 57-godišnjaka s jednog mjesta na širem đurđevačkom području, zbog, kako se u optužnici navodi, sustavnog silovanja svoje, sada već bivše supruge.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Optužnica je podignuta sredinom listopada ove godine, a proteklih je dana Županijski sud u Varaždinu odredio mjeru zabrane približavanja bivšoj supruzi na najmanje 50 metara. Također, ne smije je niti kontaktirati niti održavati bilo kakvu vezu s njom. Usto, morao se i udaljiti iz doma u kojem su živjeli. Ne bude li se pridržavao mjera, trenutno će završiti u istražnom zatvoru.

Podravski list doznaje kako su navedeni bivši supružnici roditelji sedmero djece, te da ga je supruga prijavila za silovanja. U optužnici je navedeno kako se radi o teškim kaznenim djelima protiv spolne slobode prema osobama koje su u posebno ranjivoj skupini, bilo zbog teškog tjelesnog ili duševnog stanja ili bolesti te što se radi o članu obitelji – u ovom slučaju supruzi. Također, potvrđeno je u optužnici i kako se radi o silovanju. Za ovo kazneno djelo, navodi se u kaznenom zakonu, prijeti mu do deset godina zatvora.

Novinari Podravskog lista razgovarali su protekli tjedan s nekoliko mještana tog naselja koji su doznali za kazneni progon njihova sumještana. Svi su redom bili šokirani i ne vjeruju da se to dogodilo.

– Ne znamo, iznenadilo nas je. Pa on je baš dobričina, nikad nije učinio ništa loše. Kad god je trebalo voditi brigu o djeci, on je to radio, pomagao, vozio ih, ma ne bi mrava zgazio… Imaju mnogo djece zajedno i sad se tvrdi da ju je često silovao. Načuli smo da ga je prijavila za silovanje, a čak se govorilo da je izjavila da su sva djeca začeta silovanjem, što mi ne možemo nikako vjerovati. Prije bismo po ponašanju njih dvoje rekli da je ona njega silovala, a ne on nju. No, mi nismo mjerodavni da određujemo tko u ovom slučaju govori istinu. Znamo da više nisu zajedno i da si je ona našla nekog drugog, što dovoljno govori o njoj samoj – pričaju nam sumještani o muškarcu koji je 15-ak godina stariji od bivše supruge.

Inače, njenu priču potvrdila je jedna svjedokinja, njena sestra, kao i jedno od starije djece. Dodajmo i kako je sud u međuvremenu ocu ukinuo zabranu približavanja maloljetnoj djeci. Također, navedeni je muškarac bio, nakon prijave i uhićenja, u istražnom zatvoru sve do sredine kolovoza ove godine.

– Nakon što smo pregledali spise, zaključili smo da postoji osnovana sumnja da je počinio navedeno kazneno djelo. S obzirom na to da se tereti da je sustavno, dugi niz godina spolno zlostavljao suprugu, opravdano se sumnja da bi to mogao ponoviti  – navodi sud i dodaje kako je to jedan od razloga što su mu produljili mjeru opreza približavanja bivšoj ženi.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati