Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Spor: Država ne želi Općini Molve vratiti parcele u Sekulinama i Hambaru

Odlukom Trgovačkog suda u Varaždinu Općina Molve još je jednom izgubila spor u kojem traži od države povrat parcela u predjelima Sekuline i Hambar. Odlukom Ministarstva poljoprivrede 2014. godine parcele u Sekulinama i Hambaru unutar područja oko prirodnog korita vodotoka rijeke Drave proglašene su javnim vodnim dobrom i bile su predviđene kao dio hidroelektrane koja se trebala graditi na Dravi pa je Općina ostala bez njih.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prije sedam godina Općina Molve pokrenula je spor sa zahtjevom da se za oduzete parcele „izbriše“ status javnog vodnog dobra te da se vrate u vlasništvo Općine. Odlukama Upravnog suda utvrđena je nezakonitost rješenja o proglašenju javnog vodnog dobra pa je Općina zatražila i povrat parcela u njeno vlasništvo, no kako je država to odbila, pokrenut je sudski spor.

I u pokrenutom sporu država se protivila vraćanju vlasništva i to pozivajući se na zakon o poljoprivrednom zemljištu iz 1991. godine. No, Općina je i nakon stupanja na snagu tog zakona stekla vlasništvo nad parcelama i to kupnjom pojedinih čestica od privatnih vlasnika. Prije dvije godine Trgovački sud u Varaždinu prvi je put odbio zahtjev Općine Molve koja je uložila žalbu pa je odlukom Visokog trgovačkog suda spor vraćen na ponovni postupak. Sad je, pak, Trgovački sud u Varaždinu opet donio odluku o odbijanju zahtjeva Općine Molve i to na temelju zakona o poljoprivrednom zemljištu iz 1991. godine i zakona o vodama.

Općina Molve će i nakon ove nove presude uložiti žalbu.

– Kako je dozvoljeno samo jedanput ukinuti presudu, očekujemo da će Visoki trgovački sud preinačiti presudu i usvojiti naš zahtjev da se parcele vrate u naše vlasništvo. Isti takav slučaj smo imali s Ribičkim domom u Sekulinama koji smo uspjeli vratiti u naše vlasništvo, a parcele za koje vodimo spor s državom namjeravamo iskoristiti za nove ribolovne i rekreativne sadržaje radi obogaćivanja turističke ponude – kaže Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Još jedna prijevara!

Hrvatska pošta ima vrlo važnu obavijest za sve građane!

Upišite pojam koji želite pretraživati