Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici nezadovoljni: Nepojmljivo je da pješačku stazu grade uz same kuće

Stanovnici Ulice Pemija u Drnju nezadovoljni su trasom koja je određena za izgradnju nogostupa u njihovoj ulici. Iako godinama čekaju da njihova ulica dobije pješačku stazu jer je na prometnoj državnoj cesti, lokacija nogostupa većinu je stanovnika neugodno iznenadila. Naime, trasa nogostupa ide uz same kuće pa se stanovnici boje da bi zbog toga mogli imati probleme.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nepojmljivo je da trasa pješačke staze ide uz same kuće. Od ceste do naših ograda i kuća ima dovoljno mjesta da se staza izgradi barem dva metra od ulaza na naša imanja. Neki od nas se s pravom boje da će morati rušiti ograde ili ukrasno drveće koje nam služi kao svojevrsna ograda – kaže Josip Laurinček.

Staza uz same kuće, dodaje on, predstavljat će velik problem kad će stanovnici autima izlaziti iz dvorišta.

-Nećemo imati dobru preglednost i uvijek će postojati opasnost da netko u žurbi naleti na pješaka. Dodatni problem će biti narušavanje naše mirne svakodnevice jer će postojati mogućnost da nam u slučaju otvorenih prozora prolaznici bacaju raznorazne stvari i otpad u kuću ili ne daj Bože nešto zapaljivo pa da dođe do požara – žali se Josip Laurinček.

Stanovnici su upozorili općinske čelnika na moguće probleme, no trasa nogostupa sigurno se neće mijenjati. Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, ističe kako je Općina u ovom slučaju nemoćna.

– Pojas od završetka ceste do samih kuća u vlasništvu je Hrvatskih cesta, a da bismo dobili dozvolu za izgradnju nogostupa, morali smo imati njihovu suglasnost. Oni su uvjetovali da staza mora prolaziti uz same kuće jer u protivnom ne bi dobili dozvolu – pojašnjava Petar Dombaj.

Kako je, dodaje on, na prvom mjestu sigurnost pješaka, Općina je bila prisiljena pristati na uvjete Hrvatskih cesta.

– Nama je najvažnije pješake „maknuti“ s ceste koja ima jak intenzitet prometa te im zajamčiti potrebnu sigurnost. Da se nas pitalo, staza sigurno ne bi prolazila uz same kuće. Sama staza imat će tlakavce, dok će dijelovi koji služe kao kolni ulazi biti asfaltirani – zaključio je Petar Dombaj.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati