Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanovnici ovog naselja odsječeni su od svijeta, put do tamo je pun rupa i ”drapa” automobile…

Stanari Ulice Lukove u prigradskom naselju Čepelovac ogorčeni su na održavanje puta koji vodi do njihovih kuća. U ulici su samo dvije stalno naseljene kuće pa stanovnici ističu da je to razlog zbog kojeg put još uvijek nije asfaltiran ili saniran kamenjem kako se nakon svake kiše ne bi pojavljivale rupe.

– Redovito plaćamo komunalnu naknadu i očekujemo da nas se tretira kao i ostale građane. No, očito smo građani drugog reda jer se stalno asfaltiraju okolna vinogorja, a u našoj ulici ne može se riješiti problem prilaznog puta. Šljunčanje puta nije rješenje, a ako već nema novca za asfalt, može se postaviti usitnjeni kamen – žali se Ljerka Cavrić.

Dodatni problem, dodaje ona, stvara im i visoko raslinje uz sam put. Malčiranje već duže nije obavljeno pa se raslinje proširilo i na sam put.

– Granje nam „drapa“ auto jer jednostavno ne možemo zaobići to visoko raslinje. I samo šljunčanje, koji nije pravo rješenje, ne provodi se redovito pa nakon svake obilnije kiše na putu nastaju nova oštećenja i put je pun udarnih rupa – kaže Ljerka Cavrić.

Ti su problemi, dodaje Ljerka, razlog što je ulica prazna jer je bilo interesa mladih obitelji za kupnju kuća.

– Kad su vidjeli kako izgleda put, odustali su od kupnje. Stvarno je žalosno da nam se godinama obećava kako ćemo dobiti asfalt, a gradska uprava čak nije u stanju ni redovito održavati put. Još nas je više razbjesnila vijest da su nedavno asfaltirani odvojci ulica u Severovcima, Grkinama i Suhoj Kataleni, a naš Čepelovac nikako da dođe na red – zaključila je Ljerka Cavrić.

U gradskoj upravi ističu kako je područje prigradskog naselja Čepelovac obuhvaćeno značajnim radovima u sklopu projekta Aglomeracije, a trenutno traju radovi na postavi vodovodne i kanalizacijske mreže – Nakon dovršetka tih radova bit će izgrađeni i asfaltirani novi kolnici i kolni prilazi, te će biti sanirani svi naseljeni predjeli pa će se tom prilikom sanirati i put u Ulici Lukove – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO: Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI