Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
U Općini Sveti Đurđ u tijeku je investicija vrijedna 1,3 milijuna eura

Starački dom mora biti gotov do travnja, taman pred izbore

Krenuli su radovi na izgradnji Doma za osobe starije životne dobi u Svetom Đurđu. Temelji su već napravljeni i krenula je druga faza u sklopu koje se postavljaju instalacije, a načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany ističe da će radovi biti gotovi do travnja sljedeće godine.

-To je rok, za Đurđevo i Dan općine, ali i taman uoči lokalnih izbora sljedeće godine! –našalio se Jany koji je na lokalnim izborima prije tri godine bio možda i jedini načelnik u Hrvatskoj s podrškom većom od 90 posto glasača.

– Gradimo dom čiji će kapacitet biti između 40 i 50 korisnika. Investicija u samu izgradnju je milijun eura, a kada se dodaju i ostali troškovi poput namještaja i drugog uređenja, doći ćemo do iznosa od 1,3 milijuna eura. Općina Sveti Đurđ gotovo u cijelosti sama financira izgradnju doma, imamo osigurana sva sredstva na računu. Fondovi i ministarstva nisu nas pratili u početku jer je to dom prve kategorije, a sufinanciraju se oni treće i četvrte – otkrio je Jany i dodao da su na kraju ipak uspjeli osigurati sufinanciranje u iznosu od 70 tisuća eura za opremanje budućeg doma. – Ako bude još neki natječaj za namještaj, tada ćemo se javiti, a glavna ideja za izgradnju ovog doma bila je da imamo gdje smjestiti naše stanovnike starije životne dobi. Za naše stanovnike općina će participirati u plaćanju dijela ekonomske cijene, a korisnici sa strane plaćat će punu ekonomsku cijenu. U domu će ljudi boraviti 24 sata dnevno, a imat će i dnevni boravak. Kad bude završen, u domu za starije trebalo bi biti posla za 20, možda i 25 ljudi, a već imamo upite zainteresiranih za posao – rekao je Jany.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Niti jedna tvrtka među 500 najboljih po plaćama, a najveće plaće isplaćuje Belupo

Istražili smo kakve su prosječne mjesečne neto plaće isplaćivali najveći poduzetnici u Podravini i Prigorju

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati