Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
svi ga imamo u kuhinji

Stavite li ovaj začin na krpelja on će s vas sam pobjeći

Krpelji najviše vole vlažne dijelove tijela, poput trbuha, prepona, pazuha ili vrata ispod kose, stoga je najbolje da se istuširate odmah nakon povratka s putovanja i dobro operete kosu. Ako je krpelj ušao u kožu, možete ga ukloniti pincetom, ali morate jako dobro znati kako ga primiti da bi ga potpuno uklonili s kože. Ukoliko niste previše sigurni kako to napraviti najbolje bi bilo da posjetite liječnika kako bi on uklonio s vas ovog parazita.

Međutim, postoji jedno alternativno rješenje… Naime, svako od nas u kuhinji ima jednu namirnicu zbog koje će ovaj krpelj izaći sam od sebe, a to je sol koju krpelji jednostavno ne podnose. Posolite mjesto gdje se krpelj nalazi i preko njega držite komad vate ili gaze 20 minuta. Krpelj neće imati zraka, a sol će obaviti svoj posao i parazit će izaći iz kože sam.

Osim soli, pomaže i alkohol. Komad vate ili gaze natopite alkoholom i nanesite brzim pokretima u smjeru suprotnom od kazaljke na satu na mjesto gdje se krpelj nalazi. Zbog djelovanja alkohola i zagrijavanja kože, on će izaći, ali pazite da mu neki dio tijela ne ostane u koži. Ukoliko nemate ljekoviti alkohol, može se koristiti i rakija, a mjesto gdje se nalazi krpelj nikako ne treba trljati uljem, jer će tako samo dublje ući pod kožu, piše Kuhinja i zdravlje.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Izborna srijeda

Pogledajte kako sutra rade Robin marketi

Izborna srijeda

Lidl ima obavijest za sve kupce

Ne konzumirajte ga

Spar moli sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga vrate u najbližu trgovinu

POSLOVNA PRIČA MLADE KOPRIVNIČANKE

VIDEO Helena: Svaka je torbica unikatna, čak i da ih pokušam kopirati, ne bi mi uspjelo

Nova lokacija

Robin market u Đelekovcu preselio na susjednu adresu

deveti talent show

FOTO Gledalište je puno, gimnazijalci upijaju svjetla pozornice i predstavljaju svoje talente


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati