Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Džungla usred grada nerješiva enigma za susjede

Štef: “Sedam godina se borimo. Vlasnici ne kose, grad ne reagira”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani Ulice Vatroslava Lisinskog imaju velikih problema s neodržavanjem jedne od parcela na kojoj se nalazi napuštena obiteljska kuća. Kako kažu, ova noćna mora traje već sedam godina od kad se parcela ne održava, a stanje postaje sve gore od goreg. Problemi su počeli nakon smrti vlasnice koja je živjela u toj kući, a njeni nasljednici ne žele uređivati i održavati zemljište na kojem se nalazi obiteljska kuća. Sve to stvara probleme susjedima, koji su, kako kažu, ostali bez opcija kako si pomoći.

– Dok pogledate dvorište naših susjeda, ne treba vam ništa više govoriti. Ovo traje već sedam godina i sve je gore. Osim što moramo gledati u džunglu pokraj svojeg dvorišta, o gamadi da ne pričamo, sve je puno štakora – navela je Andreja Pomahač, čija se kuća nalazi pokraj sporne parcele. Njezin otac Štef naveo nam je i detalje svoje borbe s vlasnicima, ali i nadležnim ustanovama. Tvrdi da su svi zakazali. Vlasnici su poznati, ali gradske službe ne obavljaju svoj posao.

– Na nalog Grada komunalni radnici dođu pokositi ovo dvorište pred Svetu nedjelju, jer ipak je ovo zemljište u centru grada, pa kako ne bi bila sramota, jer tad u Ludbreg dođu brojni ljudi. Pa kako mogu onda pokositi, a inače ne mogu riješiti problem? Bio sam bezbroj puta u Gradskoj upravi i uvijek me otpreme s porukom da se tu ništa ne može učiniti. Nije mi to jasno, nek’ kose i šalju račune vlasnicima. Ako ne plate, nek’ ima zaplijene vlasništvo, a da se ovakav problem ne može riješiti i to u centru grada, ovakvo ruglo da bude, to mi nije jasno -ispričao je Štef koji kaže da će tako dugo ustrajati dok se problem ne riješi. Poslali smo i upit u gradsku upravu o ovom problemu, ali do zaključenja broja odgovor nije stigao.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati