Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Štefanija piše pjesme, a kći Ivančica crta ono što doživi iz majčinih stihova!

Štefanija Hasan (75) iz Virja u trećoj životnoj dobi počela je pisati pjesme i to s tematikama vezanim za njeno odrastanje i život. Dugo je, kaže ona, u sebi skrivala talent za poeziju i tek kad je ostala udovica prije 12 godina počela je zapisivati stihove kojima oduševljava sve svoje poznanike.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Utjehu nakon smrti supruga pronašla sam u poeziji. Još kao školarka obožavala sam čitati i bila sam aktivna u radu naše Knjižnice, ali s udajom sam se posvetila obiteljskom životu. Ta moja sklonost prema knjigama očito se odrazila i na moje stvaralaštvo sad pod stare dane – priča nam Štefanija Hasan.

Prvu pjesmu, dodaje ona, napisala je za proslavu 50. obljetnice male mature i posvećena je njenoj generaciji. Otad je nastalo još 30-ak pjesama, a njen stvaralački rad prati i kći Ivančica s kojom živi.

Naime, Ivančica je sklona likovnoj umjetnosti i još od fakultetskih dana stalno crta pa tako nastaju i djela inspirirana stihovima majke Štefanije.

– Slikanje je moj velik hobi, a mamini stihovi uvijek mi dobro dođu za stvaranje novih djela. Tako kratimo i slobodno vrijeme, a inače se bavimo poljoprivredom – kaže Ivančica Hasan, koja je članica likovne sekcije Hrvatskog pjevačkog društva Rusan pa redovito izlaže svoje slike.

Štefanija i Ivančica sad imaju plan spojiti svoje talente.

– Želja nam je izdati zbirku mojih pjesama s Ivančičinim ilustracijama. Nadamo se da ćemo prikupiti potrebna sredstva te da će to biti jedinstvena zbirka pjesama. Njena će vrijednost biti i činjenica da kroz stihove i ilustracije njegujemo i tradicijski stil života – zaključila je Štefanija Hasan.

FOTO Đuro Grčić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI