Stigli rezultati ispitivanja kakvoće vode na Šoderici

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije proveo je, kao i svake godine, ispitivanje kakvoće vode na popularnom podravskom kupalištu Šoderica. Iako kupače muči resa i mulj, o čemu smo već pisali, o kvaliteti vode ne moraju brinuti one je izvrsna.

– Dana 19. srpnja 2022. godine, zaprimili smo izvješće Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko – križevačke županije u kojem su ispitivali vodu za kupanje na Šoderici metodom HRN ISO 5667-4:2016. Uzorci su se uzimali 20. lipnja na 5 lokacija na jezeru Šoderica: plaža ispred Ribičkog doma, plaža ispred restorana Tomislav, plaža kod Podravkinog odmarališta, plaža Lazine te dječja plaža ispred bistroa Šoderica. Obavljena je fizikalno kemijska i mikrobiološka analiza površinske vode. Ekološko stanje ispitanog jezera je dobro prema Uredbi o standardu kakvoće vode (NN 96/19). Ispitivani uzorci su izvrsne kakvoće prema Standardu za ocjenu kakvoće vode nakon svakog ispitivanja koji su propisani Uredbom o kakvoći vode za kupanje – poručili su iz općine Legrad.

foto ILUSTRACIJA

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI