Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KRIŽEVČANI SE ŽALE NA ČEKAONICU LABORATORIJA ZA ANALIZU KRVI

Stoje na propuhu, zimi se smrzavaju, a po ljeti kuhaju

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Punih petnaest godina prošlo je otkako je na Trgu svetog Florijana u Križevcima otvoren medicinsko–biokemijski laboratorij. Pretvaranje nekadašnjih prostorija obiteljske medicine u laboratorij te je sada već davne 2009. godine koštalo oko pola milijuna kuna, no u međuvremenu se dosta toga promijenilo. Najveći problem, ističu mještani Križevaca koji svakodnevno koriste usluge laboratorija i ondje odnose krv na analizu, je čekaonica. Ili nedostatak čekaonice pa dok čekaju rezultate analize ili na vađenje krvi, moraju stajati vani.

Po kiši i snijegu

– Dok čekamo analizu krvi, moramo stajati vani na propuhu. Po zimi i ljeti, hladnoćama i vrućinama, kiši i snijegu. To je posebno problematično za one koji su bolesni i krhkog zdravlja te osobe starije životne dobi te nas zanima postoji li mogućnost da se čekaonica uredi na način da pacijenti čekaju na prikladnijem mjestu, ako se već ne može urediti neki bolji prostor – upozorio nas je jedan mještanin Križevaca, a ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko–križevačke županije Mirjana Hanžeković ističe da će problematika medicinsko–biokemijskog laboratorija u ispostavi Križevci biti riješena u narednom periodu.

– Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije trenutačno provodi javnu nabavu za uklanjanje dijela zgrada, gradnju dviju novih zgrada i energetsku obnovu dviju postojećih zgrada Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u ispostavi Križevci vrijednosti 4,9 milijuna eura bez PDV-a. Također, navedenim zahvatom riješit će se problem prostora i svega ostaloga što prati prostore medicinsko-biokemijskog laboratorija u Križevcima – istaknula je Hanžeković i dodala da je unatoč svim problemima, usluga u križevačkom laboratoriju bila na visokoj razini.

Ograničeni prostor

– Ujedno bih htjela naglasiti da je, unatoč dosadašnjim ograničenim prostorima, usluga pacijentima uvijek pružena i više od očekivanoga, s obzirom na to da nam djelatnici dnevno obrade i preko 150 pacijenata, a što bi u suštini trebalo biti najvažnije. No, činjenica jest da prostori nisu adekvatni i da je potrebna rekonstrukcija kao i izgradnja novih prostorija, a pogotovo za ovu djelatnost te, kao što smo naglasili, u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom koja je u svom proračunu za 2024. godinu te projekcijama za 2025. i 2026. godinu osigurala sredstva za navedenu investiciju, ove godine planira se početak radova na Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije u ispostavi Križevci koji će pacijentima u bliskoj budućnosti osigurati prostore primjerene za pružanje zdravstvene zaštite – istaknula je Hanžeković i naglasila da pacijenti ne trebaju biti zabrinuti jer će se rušenje i izgradnja postojećih zgrada odvijati u tri faze, tako da će zdravstvena zaštita biti u potpunosti osigurana.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

nakon rekordnih godina, vemo tradeu pali prihodi i dobit

Blagus: Cijela branša imala je pad prihoda, a radna mjesta su sigurna

DAN ŠKOLE

FOTO Kloštranski školarci razveselili roditelje

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati