Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
sudjelovale su članice 29 udruga

Stotine žena pekle kolače za humanitarne svrhe, prikupile veliki iznos

Članice čak  24 udruge s područja Koprivničko-križevačke, njih stotine, su se početkom mjeseca skupile pod motom Pečemo kolače za nove kotače. Humanitarna akcija, u kojoj je na razne načine sudjelovalo 29 udruga, pokrenuta je  kako bi se prikupila sredstva za kupnju putničkog kombija djeci polaznicima Centra za odgoj i obrazovanje Podravsko sunce. Ispeklo se za tu priliku na tisuće kolača i ponudilo građanima.

Kako je objasnila Vesna Jantolek, predsjednica Udruge žena Gorično srce iz Kunovec Brega njena je ideja bila u početku usmjerena samo na članice njene udruge, ali vrlo brzo je prerasla u akciju širih razmjera, jer je odziv bio više nego dobar, a takav je i rezultat

– Odradile smo humanitarnu akciju “Pečemo kolače, za nove kotače”. Pošto je vrijeme korizme, žene su dale svoj doprinos i odradile prekrasan posao, kao i svaki put do sad. Svoje veliko srce otvorile su žene iz 29 udruga našeg kraja. Nakon takvog lavovskog posla, finih kolača koje su ispekle, dale eure, zaslužuju da ih se nabroji.  U akcija su sudjelovale članice udruge žena  Legrad, Crvene ruže Botinovec,  Mak Velika Mučna,  Subotica Podravska, Hrvatsko srce Peteranec, Ruža Imbriovec, Koledinec,  Vesele miličanke Miličani, Hrvatska duša Rasinja, Udruga žena i djevojaka, napredna žena Veliki Poganac,  Koprivnički Bregi, Srca Kunovca Kunovec, Bakovčice,  Torčec. Također sudjelovale su članice udruga Hrvatska ruža Jagnjedovec, Šumarice Peščenik, Šemovci,  Prekogorke Brdani Sokolovački, Ivanečko srce Koprivnički Ivanec, Reka,  Kamengrad Starigrad, Glogovac, Herešin,  Đelekovec, Udruga Komatičanci, Peteranec i  Gorično srce Kunovec Breg -kazala je Vesna Jantolek, koja se zahvalila svim koji su akciju podržali  te je napomenula  da svota koju su skupile iznosi 4.000,62 €.

Humanitarnu akciju Na putu s nama pokrenula je u prosincu prošle godine Udruga edukacijskih rehabilitatora Koprivnice. Lokalna zajednica velikodušno se uključila donacijama pa je sredinom veljače već bilo prikupljeno oko 22 tisuće eura.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati