Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
GRAD PODIŽE SUBVENCIJE I POMAŽE SKUPI MEDICINSKI POSTUPAK

Studentima mjesečno 100 ili više, “friškim” roditeljima 500 eura pomoći

Zahvaljujući dobrim proračunskim brojkama, ali i kako bi dodatno unaprijedili kvalitetu života građana, čelnici Koprivnice odlučili su povećati subvencije za studente ili, pak, roditelje. Što se tiče studenata, visina stipendije za redovne koji se školuju u RH diže se s 80 na 100 eura mjesečno. Za one koji se školuju izvan RH stipendija je 180 eura, ako netko ima utvrđeni invaliditet od 50 ili više posto iznos je 140 za one u Lijepoj našoj, a 260 za one koji studiraju vani. Oni koji se školuju za deficitarna zanimanja mjesečno će dobivati 150 eura. No to nije sve. Dobre vijesti stižu i za „friške“ roditelje, jer Grad je izmijenio Pravilnik o ostvarivanju prava na pomoć za opremu djeteta. Novi kaže da se 300 zamjenjuje brojkom 500, što znači da jednokratna naknada roditeljima za novorođeno dijete skače za čak 200 eura.

Mijenja se i Odluka vezana uz sufinanciranje predškolskog odgoja. Ona, pak, kaže da treće i svako sljedeće dijete iz obitelji ima pravo na besplatan vrtić, ako su sva djeca u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu. Osim toga, Grad s 50 posto sufinancira vrtić drugog djeteta te svakog onog čiji su roditelji korisnici inkluzivnog dodatka 1.,2. i 3. razine, djecu roditelja koji ima invaliditet 80 posto i više, dijete koje je korisnik inkluzivnog dodatka i dijete koje ispunjava uvjete smještaja u udomiteljsku obitelj. Mimo svega toga, u Gradu misle i na one koji imaju problema s neplodnosti pa nastavljaju s mjerom sufinanciranja troškova medicinske potpomognute oplodnje. Troškovi postupka vrlo su skupi pa će Grad sufinancirati 50 posto, a najviše do 4000 eura pod uvjetom da se postupak ne provodi na teret HZZO-a. Pravo na sufinanciranje troškova moguće je ostvariti za dva pokušaja u istoj godini.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

dvije staze raspokane već dvije godine

Mažuranićeva ulica i Trg mladosti napokon na redu

Križevcima odobreno 15 milijuna eura za gradnju nove škole

FOTO Nova škola imat će 21 učionicu za 588 učenika u 20 razrednih odjela

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati