Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Suša zadaje probleme ratarima, prinosi kukuruza će biti znatno smanjeni

Suša zadaje velike probleme ratarima diljem Podravine i većina će zbog izostanka oborina imati znatno smanjene prinose. Igor Andrović, župan Virovitičko – podravske županije proglasio je prirodnu nepogodu za područje općine Pitomača uzrokovanu sušom jer je nanesena velika materijalna šteta na jarim ratarskim te povrtlarskim, industrijskim i voćarskim poljoprivrednim kulturama. Poljoprivrednici štetu mogu prijaviti do 19. kolovoza u Općini Pitomača na adresi Ljudevita Gaja.

Jedan od poljoprivrednika, kako piše portal icv.hr, koji je pretrpio štetu je i Branko Martinčević iz Grabrovnice. Kukuruz sadi godinama, a ove godine ga ima na površini od oko osam hektara.

-Ni uz najveće zalaganje to ove godine neće biti ni blizu prošloj, jer suša je učinila svoje, posebno na kukuruzu kojeg će mi ove godine biti manje za sigurno 30 posto u odnosu na prošlu godinu. No velik broj poljoprivrednika na kukuruzu će imati velike gubitke, pa čak i do 100 posto, stoga ja moram biti zadovoljan – kaže Branko Martinčević koji je, kako je napomenuo, u stalnom kontaktu s Upravom za stručnu podršku i razvoj poljoprivrede Virovitičko – podravske županije te, iako ima dugogodišnje vlastito iskustvo, slijedi upute stručnjaka.

-S obzirom na to da se vremena mijenjaju, mijenjaju se i neka pravila, a tu valja tražiti i mišljenje stručnjaka koji su za to zaduženi. Za sada radim bez navodnjavanja jer je tlo samo po sebi jako i vlažno, no ako bude bilo potrebno i to ću poduzeti, jer poljoprivreda je jedino ono što znam raditi i što je othranilo i mene i moju obitelj –  zaključio je Branko Martinčević. 

Foto: ICV

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTERESA ZA KUPNJU ČRNE GORE NEMA

Hrvatske šume smanjile cijenu, ali uzalud. Kultni restoran ponovno ide u zakup

ĐURĐEVAČKI VIJEĆNICI ODLUČILI

Plaće djelatnicima gradske uprave idu gore, onima s visokom stručnom spremom i za 20 posto

VAŽNA OBAVIJEST TRGOVAČKOG LANCA

Konzum iz prodaje povlači suhomesnati proizvod poznate kompanije. Svim će kupcima biti vraćen novac

Nema napretka u pregovorima oko povećanja plaća, i sindikat i osnivač čvrsti u stavovima

Mirenje propalo, odluka o štrajku u križevačkom vrtiću odgođena za petak

DRUŽENJEM U ŠTAGLJU TRI IGRAČICE OPROSTILE SE OD PODRAVKE

Larissa Kalaus odlazi u Mađarsku, Lea Franušić u jaku rumunjsku ligu

PALETA "TLAKAVACA" PALA S TERETNOG VOZILA

VIDEO Betonski opločnici rasuli se po državnoj cesti, policija regulira promet


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati