Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sva će kućanstva u ovoj godini dobiti po 1000 kuna za plaćanje režija!

Općina Molve ponovno će biti jedinstvena u Hrvatskoj, a ovaj put istaknut će se za izdašnim potporama za troškove režija koje će dobiti baš svako kućanstvo na području općine bez obzira na imovinski status. Rast cijene plina „oživio“ je općinsku blagajnu pa su tako prihodi od plinske rente za kolovoz i rujan iznosili po čak dva milijuna kuna, dok se početkom ove godine mjesečno slijevalo između 400.000 i 500.000 kuna. To su ujedno i rekordne plinske rente pa Molve opet postaju hrvatski Kuvajt.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Općinska vlast ponesena skoro peterostrukim rastom tih prihoda odlučila je razveseliti i svoje mještane odlukom o pomoći za plaćanje režijskih troškova. Tako će za ovu godinu sva kućanstva, bez obzira na imovinski status, dobiti po 1000 u tu svrhu. U idućoj će godini samci stariji od 55 godina, umirovljenici, korisnici socijalne pomoći i mladi do 45 godina koji su vlasnici ili suvlasnici kuće dobiti pomoć od čak 5000 kuna ili službeno po novoj valuti koja stupa na snagu od 1. siječnja 663 eura. Ostala će kućanstva dobiti potporu od 2500 kuna odnosno 331 euro.     

Molve

– Prema našim procjenama na području općine je 550 naseljenih kućanstava. To znači da ćemo u ovoj godini za pomoć izdvojiti oko 550.000 kuna, a u idućoj procjenjujemo da će to biti iznos od oko 2,5 milijuna kuna. Novonastalom situacijom povećanja cijene energenata na tržištu ovom će se odlukom mještanima olakšati prevladavanje razdoblja povećane cijene režijskih troškova. Ujedno želimo da i oni osjete korist od rasta plinske rente – kaže Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve.

Mještani već mogu predati zahtjeve za pomoć u općinskoj upravi, a uz osobnu iskaznicu i broj tekućeg računa moraju dostaviti neslužbenu kopiju ili presliku zemljišno-knjižnog izvatka za nekretninu.

-Za ovu godinu zahtjevi se mogu podnijeti do 16. prosinca, dok će za iduću godinu biti raspisan novi javni poziv te će svi opet morati predati zahtjev – zaključio je Zdravko Ivančan.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI