Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sve je više biciklista na Ivanjskoj cesti, izgradnja staze postaje nužna

Na Ivanjskoj cesti, koja spaja Koprivnicu i Koprivnički Ivanec, sve je više biciklista. Naime, sve više građana koristi bicikl kao glavno prijevozno sredstvo, a među njima su i brojni Ivančani koji do svog radnog mjesta u gradu odlaze biciklima. Kako na Ivanjskoj cesti nema pješačko-biciklističke staze, ugrožena je njihova sigurnost. Grad Koprivnica se sa susjednim Peterancem i Koprivničkim Bregima povezao pješačko-biciklističkom stazom pa biciklisti ukazuju i na nužnost izgradnje odgovarajuće spojne staze s Koprivničkim Ivancom.

– Ivanjska cesta dosta je prometna i prilikom mimoilaženja auta ugrožena je naša sigurnost, a posebno u zimskim mjesecima kad dani traju kraće pa nas vozači nerijetko u zadnji tren uočavaju – priča nam Vesna.

Staza bi, dodaje ona, sigurno još više građana potaknula da biciklom odlaze na posao, a i rekreativcima bi bila od velike koristi.

– Do izlaza iz Koprivničkog Ivanca izgrađena je staza, a Ivanjska cesta u nadležnosti je Grada Koprivnice. Kad je Grad već izgradio staze do Peteranca i Koprivničkih Bregi, bilo bi dobro da se poveže i s Koprivničkim Ivancem jer je i na toj cesti sve više nas biciklista – kaže Vesna.            

U gradskoj upravi ističu kako je u planu i povezivanje s Koprivničkim Ivancem, a sama gradnja ovisi o izgradnji novog podvožnja u Ulici Ivana Česmičkog.   – Nakon što se izvedu radovi na izgradnji novog podvožnjaka u Ulici Ivana Česmičkog, koji su predviđeni u sklopu izgradnje drugog kolosijeka pruge, Grad Koprivnica će izvesti radove uređenja pješačkog i biciklističkog prometa do Koprivničkog Ivanca – navode u gradskoj upravi.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI