Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Idući tjedan sjednica gradskog vijeća

Sve manje prikupljenog otpada iz kućanstava, divlji deponij problem

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Za idući tjedan najavljena je nova sjednica Gradskog vijeća na kojem će se, između ostalog, raspravljati i o izvješću gradonačelnika Mišela Jakšića o njegovu radu u drugoj polovici prošle godine, o poslovanju komunalnog redarstva u 2022., ali i gradskih ustanova, Knjižnice, Pučkog otvorenog učilišta, Muzeja grada…

Iz izvješća Komunalca vidljivo je kako je protekle godine, u odnosu na prethodnu, prikupljeno dvije tisuće tone otpada više, no do porasta je došlo zbog značajnijeg prikupljanja biorazgradivog otpada.

– Lani smo prikupili čak 280 tona manje mješovitog otpada iz kućanstva, a to ukazuje da građani u većoj mjeri razvrstavaju otpad na kućnom pragu – ističu u Gradu, dok se u izvješću vidi kako je prikupljanje biorazgradivog otpada poraslo s 2350 tona na gotovo 4600 tona.

Čistili su se i divlji deponiji kojih na području grada još uvijek ima, pa je tako s lokacija u Draganovcu i Bakovčicama, šumi Šalovica i pored groblja Pri svetom Duhu prikupljeno čak 4,5 tona raznog smeća. Komunalni redari surađivali su i s raznim udrugama koje se brinu o životinjama pa su tako uklonili povećani broj lešina, s 294 u 2021. godini na 358 lani. „Uhvatili“ su i 97 pasa, što je za 47 manje nego prethodne godine, udomljeno je njih 64.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović sa svojih 24-ero zaposlenih lani je ostvarila prihode od 5,7 milijuna kuna, što je za 1,1 milijun više nego u 2021. Razlog je povećanih prihoda povećanje sredstava iz proračuna Grada Koprivnice, Županije i Ministarstva kulture, ali i vlastitih prihoda od usluga koje nude. Naša knjižnica ima čak 7060 članova, od čega čak 1136 novih, a u prosjeku je posjećuje njih 253-oje dnevno. Drastičan pad nije se dogodio ni unatoč činjenici da je dobar dio godine trg pod radovima.

U Pučkom otvorenom učilištu u izvješću su naveli kako su vlastitim prihodima namakli 2,5 milijuna kuna (bez PDV-a), najviše od EU programa, čak 1,4 milijuna. Kino i obrazovanje odraslih donijeli su prihod od po pola milijuna kuna svaki. Kino je 2019. imalo rekordnih 39.269 posjetitelja, no tijekom korone broj je pao, dok 2021. i 2022. bilježi rast s 15.276 na 23.304 lani.

Muzej grada Koprivnice lani je prihodovao pak 4,2 milijuna kuna, najviše iz gradskog proračuna (70 posto), dok su rashodi bili 3,9 milijuna, što je za deset posto manje nego godinu ranije. Dodajmo i kako će se na Vijeću raspravljati i o odluci o rastu plaća gradonačelnika Mišela Jakšića i zamjenice Ksenije Ostriž, koje bi trebale biti veće za 10-ak posto. No, Mišel Jakšić, poznato je, ne prima gradonačelničku plaću, nego ostvaruje onu kao zastupnik u Hrvatskom saboru pa je ova odluka u njegovu mandatu samo formalna. Inače, koeficijenti za izračun plaća zadnji su se put mijenjali 2010. godine, izuzev 2020. godine zbog COVID-a kad su bili smanjeni.

FOTO: PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati