Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OBJAVLJENA FINANCIJSKA IZVJEŠĆA BOLNICE, DOMA ZDRAVLJA I LJEKARNI

Sve zdravstvene ustanove ostvarile su višak prihoda

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Pred vijećnicima županijske skupštine idućeg će se tjedna naći financijska izvješća i izvješća o radu zdravstvenih ustanova. Opća bolnica dr. Tomislav Bardek je nakon dugo vremena godinu završila u plusu te je u 2023. ostvarila višak prihoda i primitaka u odnosu na rashode u iznosu od 862 tis. €. Bolnica je lani imala prihode i primitke u iznosu od 43,577 mil. €, a imala je rashode i izdatke u iznosu od 42,715 mil. €. Viškom prihoda smanjen je manjak iz prethodnih godina koji je iznosio 12,391 mil. €, a sada iznosi 11,529. U usporedbi s godinom ranije, ostvareni prihodi i primici veći su za 14,7%, a porasli su rashodi, i to za 9,63%.

Najznačajnije prihode bolnica je ostvarila od HZZO-a, koji čine udio od 74,51%, dok su prihodi iz središnjeg i lokalnog proračuna iznosili 6,313 mil. € te su za 28% manji od prihoda te namjene u 2022. Kad je riječ o rashodima, najznačajnija je stavka bio rashod za zaposlene u iznosu od 26,113 mil. €, što je i 61,13% ukupnih rashoda. Rashodi za zaposlene porasli su za 12,16% u odnosu na 2022., a povećanje proizlazi iz povećanja osnovice za obračun plaće. Kad je riječ o Domu zdravlja Koprivničko–križevačke županije, on je poslovnu 2023. godinu završio s viškom prihoda u poslovanju u iznosu 188 tis. €. No, kako postoji preneseni manjak iz prethodnih godina u iznosu od 375 tis. €, korigirani rezultat poslovanja Doma zdravlja u prošloj je godini na kraju manjak od 187 tis. €.

– U 2023. godini zaustavljen je negativni trend poslovanja. Najveći problem financiranja Doma zdravlja su ordinacije koje ostvaruju polovicu mogućih prihoda od HZZO zbog malog broja upisanih pacijenata – ističe se u izvješću u kojem se navodi kako su rashodi i izdaci u prošloj godini iznosili 7,234 mil. € ili 25,6% više nego godinu ranije. Najveći dio rashoda odnosi se na rashode za zaposlene, dok je u istom razdoblju ostvareno 7,421 mil. € prihoda.

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko–križevačke županije je s posljednjim danom prošle godine imao 148 djelatnika, sedam više nego godinu ranije, a tijekom prošle godine ukupno su zaprimili 19.138 poziva od kojih je točno polovica bila vezana za intervencije. Timovi zavoda tijekom prošle su godine imali više od 27 tisuća intervencija i pacijenata u prošloj godini, a poslovnu godinu Zavod za hitnu medicinu završio je s manjkom prihoda i primitaka u iznosu od 237 tis. eura.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”

POZNATI LIJEK PONOVNO U PRODAJI

HALMED ima važnu obavijest za građane

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali, jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati