Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
veliki jubilej

Svečanom sjednicom obilježeno 150 godina Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnica

DVD Koprivnica svoju visoku i važnu obljetnicu, uz brojna druga događanja, obilježila je svečanom sjednicom ove subote, 18. svibnja. Nakon dočeka gostiju u dvorištu DVD-a te svečanog mimohoda središtem grada, u dvorani Domoljub okupili su se brojni gosti i visoki uzvanici koje je na početku pozdravio predsjednik Nikola Sočev. Okupljenima je predstavljen film koji govori o stoljeće i pol dugoj tradiciji vatrogastva u Koprivnici, a s nekoliko izvedbi nastupila je i ženska vatrogasna klapa Alegrija iz Supetra.

Tom prilikom uručena su i visoka odlikovanja Hrvatske vatrogasne zajednice. Spomenicu za 60 godina rada dodijeljena je Franji Radotoviću, a za 50 godina Ivanu Vitelju. Zlatne plamenice primili su Milivoj Kokot, Danijel Lupinski, Kristijan Sočev, Mario Radotović, Krunoslav Krvar, Danijel Matijaković i Darko Jalševec. Zlatne medalje dobili su Ilija Bilić, Zvonko Galešić, Franjo Radotović i Nikola Sočev koji će 15. lipnja u Varaždinu primiti i najviše vatrogasno odlikovanje – Gjure Stjepana Deželića. Odlikovanje za posebne zasluge primili su Zvezdan Tot i Danjjel Topalović. Članovima pobratimskih društava PGD Domžale mesto i DVD Aljmaš također su uručene medalje.

DVD Koprivnica prigodnim plaketama zahvalio je institucijama zaslužnim za razvitak društva: HVZ-u, g. Tucakoviću, Gradu Koprivnici, Koprivničko-križevačkoj županiji, VZG-u Koprivnica, VZŽ-u koprivnivničko-križavačkom, JVP-u Koprivnica, Podravci, Vatroprometu i g. Krešimiru Juratoviću. Posebno je svečana bila primopredaja nove zastave DVD-a koju je zapovjedniku Matijakoviću uručio kum zastave gradonačelnik Jakšić, a na koju je lentu pokrovitelja položio g. Lozančić. Povelju ‘počasni član’ primili su g. Lozančić, g. Jakšić, gđa. Dalić te g. Radojčić, a predsjedniku RH povelja će se uručiti naknadno.

FOTO Sonja Markić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati