Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Svetlana: U dvije godine Kinezi naprave Pelješki most, naši nemru složit pol kilometra ceste

Mještani Donjih Križevčina požalili su nam se kako već šest mjeseci od početka radova u svojoj ulici nemaju asfalt. Iako su radovi na aglomeraciji u njihovu dijelu grada još uvijek u tijeku, mještani imaju problema s neuređenom cestom koja im stvara probleme u prometu. Nastale rupe na cesti bili su primorani sanirati sami stanari, a oštećenja im trpe i vozila.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Cijelom ulicom na svakom drugom koraku naiđeš na grabu. Katastrofa se voziti tim putem. Trebali ste vidjeti prije koji tjedan kada su pale obilnije kiše, ne biste mogli doći do nas iz grada, nego s druge strane, kroz šumu – govori nam Svetlana Kamenar, stanarka Donjih Križevčina.

Njezinim se primjedbama pridružila susjeda Mihaela Munta, koja je doživjela oštećenja na svom autu.

– Auto mi je inače nizak, a nedavno sam zagrezla i u grabi. Oštećenja ne trpim samo ja. Nedavno smo vidjeli i njihov bager koji je također zapeo u grabi, jedva su ga izvukli van – govori nam Mihaela, na čijem autu zbog oštećenja visi plastika uz neka druga oštećenja.

Treći pak susjed iz ove složne družine, Damir Ramljak, osobno je uzeo lopatu u ruke kako bi zatrpao nastale rupe na cesti.

Mihaela

– Radim njihov posao. Nije nam jasno kako ne mogu u četiri mjeseca složiti 600 metara ceste. Susjeda je nedavno popravljala auspuh, a kad su bile ove kiše, tu je bilo živo blato, katastrofa – rekao nam je Ramljak.

 – Kinezi u dvije godine izgrade cijeli most, a tu se naši muče s nekoliko stotina metara obične ceste. Što više reći – nadodaje Svetlana, istaknuvši kako je nedaleko od njezine kuće uslijed svega oštećen i hidrant.

Svetlana

– Ne znamo što bi se dogodilo da vatrogasci moraju intervenirati u ovom dijelu. Naravno, ne daj Bože, ali ne bi se imali gdje prikopčati, ma katastrofa – opisuje cijeli košmar Donjih Križevčina Svetlana.

Poslali smo upit gradskoj upravi, iz koje su nam odgovorili kako je  prema vremenskom planu izvođača radova Zagorje Gradnja d.o.o. Zagreb asfaltiranje navedene ulice planirano u periodu tek idućeg proljeća, odnosno između 20.03.2023 – 31.03.2023. godine.

– Asfaltiranje će biti moguće izvesti ranije ako to dozvole uvjeti i završetak svih potrebnih radova, ispitivanja i sva priključenja. Također, uvidom na terenu utvrđeno je oštećenje kućnog priključka prilikom radova koje se uklanja, a navedeni je hidrant u funkciji – stoji u odgovoru iz Grada Križevaca.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI