Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova na inicijativu predsjednice Verice Rupčić i ove godine organizira Festival žena iz ruralnih područja naše županije koji će se održati 1. lipnja u školsko – sportskoj dvorani u Kloštru Podravskom. Festival se, pod visokim pokroviteljstvom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, organizira u suradnji s Udrugom žena iz ruralnih područja, asuorganizator je Općina Kloštar Podravski.

– Ovo je jedinstveni projekt u Hrvatskoj, koji daje priliku ženama za pojedinačnu prezentaciju njihovog života, hobija, preokupacija, svestranosti, kreativnosti i društvene aktivnosti, a u sklopu promicanja ravnopravnosti spolova i ljudskih prava. Naglasak je na prikazu različitosti života žena u ruralnom prostoru – ističe Verica Rupčić.

Festival nema natjecateljski karakter, a sudjeluju žene koje znaju prepoznati priliku za prezentaciju sebe osobno i svega što čini njihov život sadržajnim. Posebni naglasak je na njihovim posebnostima, što se kroz priznanja i posebno nagrađuje. Na Festivalu će sudjelovati 13 žena iz Kloštra Podravskog, Kalinovca, Kunovec Brega, Reke, Velike Mučne, Podgajca kod Križevaca, Molva, Podravskih Sesveta, Gotalova, Rasinje, Ferdinandovca i Međe u Svetom Petru Orehovcu. Razgledanje štandova uz degustaciju počinje poslije 17 sati, nakon obilaska žirija, a otvorenje Festivala i predstavljanje sudionica počinje u 18 sati. Već tradicionalno Festival ima i humanitarni karakter pa će u predvorju dvorane članice i članovi Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice iz Koprivnice izložiti svoje uratke te će posjetitelji dobrovoljnim prilozima pomoći rad njihove udruge.

– U parku ispred škole će domaćini upriličiti kiparsku koloniju, koja će biti jedan dio ugođaja dobrodošlice svim gostima i posjetiteljima. Drugi dio će biti štandovi ispred ulaza u dvoranu gdje će se sa svojim proizvodima predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja Općine Kloštar – kaže Varica Rupčić.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupaju glazbeni sastav Gorbonuk, Folklorna udruga Kloštar Podravski i Kulturno – umjetničko društvo Prugovac. Ove godine ima puno novosti pa će biti prisutni i posebni gosti predvođeni načelnikom Općine Novigrad Podravski Zdravkom Brljekom, kao domaćinom „Susreta četiriju Novigrada“ te će na Festivalu biti gosti iz Novigrada Istarskog, Novigrada na Dobri, Novigrada Dalmatinskog i Novigrada Podravskog. Festival su najavili i župan Darko Koren, dožupan Ratimir Ljubić te Robert Čimin, direktor Turističke zajednice područja Dravski peski koji su pozivali sve da dođu u Kloštar Podravski i uživaju u veselom ozračju uz marljive, kreativne i svestrane žene uz mnoštvo iznenađenja i posebnosti, uz besplatan ulaz.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SVAKI DAN PROVODI RADNO

VIDEO Marica (91) prkosi svojim godinama: “Na životu me drži moja motika”

veselo je na travnjaku i okolo njega

FOTO Rečani slave 50 godina kluba, za iduću sezonu najavili pohod prema vrhu ljestvice

DERGEZ TRGOVINE ORGANIZIRALE DERGEZ OBITELJSKI DAN

FOTO/VIDEO Brojni posjetitelji na Karauli uživali u bogatim zabavnim sadržajima

DANI ZAHVALE I ZAJEDNIŠTVA

FOTO Druženjem pomogli potrebitim učenicima i studentima

KONFLIKT U PRIGORJU

Na susjedi slomio drveni kolac jer je pošpricala njegove jabuke. Mora joj platiti 7.000 eura odštete

IZ KRIŽEVACA OTIŠLI GLAVNI NAPADAČ I TRENER

Mladen otišao na Island, Radnik na klupu doveo jako ime s kojim će i dalje pucati visoko


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati