Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SEDAM GODINA KASNIJE KREĆE PONOVLJENO SUĐENJE

Teška nesreća: Radnik u pilani ostao bez ruke, istražitelji terete direktora…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Gotovo sedam godina prošlo je od stravične nesreće u pilani u Suhoj Kataleni kada je radnik izgubio ruku, a suđenje odgovornima sada se vraća na početak. Odlučio je tako Županjski sud u Osijeku koji je usvojio žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo prvostupanjsku presudu kojom je Općinski sud u Koprivnici prošle godine oslobodio optužbe direktora poduzeća iz Suhe Katalene i samo poduzeće.

– Županijski sud u Osijeku je prihvaćanjem argumenata iz žalbe utvrdio da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio bitne činjenice i da je stoga odluka o oslobađanju okrivljenika od optužbe pogrešna i neodrživa. Predmet je vraćen na ponovno suđenje te je Općinski sud u Koprivnici upućen da otkloni nedostatke na koje mu je ukazao viši sud i da pravilno utvrdi bitne činjenice – stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici koje 41-godišnjeg direktora i samo poduzeće tereti za počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti za koje je predviđena kazna zatvora između šest mjeseci i pet godina.

Direktora se tereti da je krajem lipnja 2017. godine, kao direktor okrivljenog trgovačkog društva u mjestu Suha Katalena, propustio provesti propisane mjere zaštite na radu na radnom mjestu danas 67-godišnjaka koji je uslijed toga zadobio tešku ozljedu s posljedicom amputacije podlaktice. Kako su ranije pisali mediji, ova nesreća na radu dogodila se u prijepodnevnim satima 24. lipnja 2017. godine prilikom rada na pilani, kada je tada 60-godišnjeg radnika teško ozlijedio stroj na kojem je radio. On je radio na stroju za skraćivanje dasaka koji mu je u jednom trenutku zahvatio i odrezao ruku ispod lakta. Čovjek je hitno prevezen u koprivničku bolnicu gdje mu je spašen život, a koprivnički istražitelji i dalje su uvjereni da je za nesreću kriv poslodavac.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KREŠIMIR HABIJANEC POSAO ĆE OBAVLJATI VOLONTERSKI

HGK Županijska komora Koprivnica ima novog predsjednika

SEDMORICA MALOBUKOVČANA NA POVIJESNOM RIJEČNOM PUTU

Preplovit će 300 kilometara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su izgubili život u Domovinskom ratu

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U PRIGORJU

VIDEO Darinku je ubio bik od 700 kilograma: “Našla sam mamu kako bespomoćno sjedi pokraj štale, drugi dan je umrla u bolnici”

MISLI NA ZDRAVLJE

Najmoćniji prirodni antibiotik koji možete kupiti: Djeluje protuupalno, antibakterijski i potiče cirkulaciju krvi

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Teška prometna nesreća u Koprivnici. Motociklist prevezen u bolnicu

preuzeo ga policijski službenik protueksplozijske zaštite

Radnici prilikom iskopa pronašli topničko streljivo iz Drugog svjetskog rata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati