Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tjedni recept restorana K Franzu: Pečeni svinjski but s umakom od vrganja i njokima

1 kg svinjskog buta

1 žlica senfa

sol

papar

češnjak u granulama

crvena slatka dimljena paprika

ulje


Svinjski but mariniramo sa solju, paprom, češnjakom i crvenom slatkom dimljenom paprikom, premažemo senfom i uljem te ostavimo odmarati preko noći u hladnjaku.  Marinirani but zamotamo u aluminijsku foliju i stavimo u pećnicu na sat i pol na 170 stupnjeva. Izvadimo but iz folije i stavimo ga još 10 minuta da se fino zapeče i dobije koricu.

Njoki

500 g njoka

Sol

U slanoj zavreloj vodi njoke kuhamo minutu-dvije dok ne isplivaju na površinu.

Umak od vrganja

1 kg vrganja

2 luka

1 režanj češnjaka

1 dl bijelog vina

svježi peršin

sok od pečenog buta

ulje

Vrganje očistimo i opremo pod hladnom vodom, osušimo ubrusom i narežemo ih na ploške. U zagrijanu tavu stavimo nekoliko kapi ulja i dodamo nasjeckani luk te pirjamo dok luk ne poprimi zlatnožutu boju. U tavu dodamo vrganje i sitno nasjeckani češnjak te dinstamo dok vrganji ne omekšaju. Podlijemo bijelim vinom i pirjamo dok vino ne ispari. Dodamo sok od pečenog buta i sitno kosani peršin te sve skupa reduciramo dok ne dobijemo fini gusti umak. Po  potrebi posolimo i popaprimo.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Radno vrijeme 17. travnja

Spar ima obavijest za kupce

Izborna srijeda

Pogledajte kako sutra rade Robin marketi

Izborna srijeda

Lidl ima obavijest za sve kupce

Ne konzumirajte ga

Spar moli sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga vrate u najbližu trgovinu

POSLOVNA PRIČA MLADE KOPRIVNIČANKE

VIDEO Helena: Svaka je torbica unikatna, čak i da ih pokušam kopirati, ne bi mi uspjelo

Nova lokacija

Robin market u Đelekovcu preselio na susjednu adresu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati