1 kg svinjskog buta
1 žlica senfa
sol
papar
češnjak u granulama
crvena slatka dimljena paprika
ulje
Svinjski but mariniramo sa solju, paprom, češnjakom i crvenom slatkom dimljenom paprikom, premažemo senfom i uljem te ostavimo odmarati preko noći u hladnjaku. Marinirani but zamotamo u aluminijsku foliju i stavimo u pećnicu na sat i pol na 170 stupnjeva. Izvadimo but iz folije i stavimo ga još 10 minuta da se fino zapeče i dobije koricu.
Njoki
500 g njoka
Sol
U slanoj zavreloj vodi njoke kuhamo minutu-dvije dok ne isplivaju na površinu.
Umak od vrganja
1 kg vrganja
2 luka
1 režanj češnjaka
1 dl bijelog vina
svježi peršin
sok od pečenog buta
ulje
Vrganje očistimo i opremo pod hladnom vodom, osušimo ubrusom i narežemo ih na ploške. U zagrijanu tavu stavimo nekoliko kapi ulja i dodamo nasjeckani luk te pirjamo dok luk ne poprimi zlatnožutu boju. U tavu dodamo vrganje i sitno nasjeckani češnjak te dinstamo dok vrganji ne omekšaju. Podlijemo bijelim vinom i pirjamo dok vino ne ispari. Dodamo sok od pečenog buta i sitno kosani peršin te sve skupa reduciramo dok ne dobijemo fini gusti umak. Po potrebi posolimo i popaprimo.