Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tomiša: Interes za ponovno otvaranje kantine postoji, a studentski dom, e to…

Studentska je godina već u punom zamahu, studenti će skoro i na zimske praznike, a kantinu u kojoj mogu jesti po povoljnijim cijenama još uvijek nemaju. Otkako je KTC odustao od pružanja usluge pripreme hrane, Sveučilište Sjever objavilo je natječaj za novog pružatelja usluga prehrane, no zainteresiranih privatnika za to nije bilo.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Neki su dolazili, raspitivali se pa smo onda objavili natječaj na koji se nitko nije javio – priča nam Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever.

Tomiša navodi kako je nakon natječaja ponovno bilo zainteresiranih, ovaj put, nadamo se onih koji bi se i javili na natječaj.

Studentska kantina još uvijek ne radi

– Upravo zato smo raspisali novi natječaj koji završava ovaj petak. Imamo naznaka da bismo sad konačno mogli dobiti nekoga tko će omogućiti studentima da jedu kvalitetno i sa subvencijom – ističe Tomiša koji je spomenuo i kako je bilo određenih kontakata s državnom firmom Pleter koja to radi na nekim domaćim visokim obrazovnim ustanovama, no nisu se javljali na natječaje.

Osim studentske menze, studente pa i roditelje koji mahom financiraju njihovo školovanje sigurno najviše zanima što je sa studentskim domom. Od potpisa ugovora između firme ISTO student iz Zagreba vlasnika Josipa Galineca i Grada Koprivnice prošlo je skoro dvije i pol godine, no to je bilo zadnje konkretno što je po tom pitanju i napravljeno. Galinec se „vadio“ na koronu i lockdown, da bi ga, čini se, rast cijena sirovina i rada u građevini očito odvratio od posla. Iako to on javno nije kazao, već je ponavljao kako „radovi samo što nisu“.

Mario Tomiša

– To je pitanje za firmu koja se javila na natječaj i Grad. Nemamo te informacije, no naravno da nam je studentski dom nasušno potreban. Rastemo iz godine u godinu, imamo više od 1200 studenata – dodaje Tomiša.

Inače, kad je već riječ o najbrže rastućem sveučilištu u zemlji, upravo se privode kraju radovi na drugoj fazi izrade i opremanja zgrade za potrebe izvođenja nastave i prakse za smjer prehrambene tehnologije. Ukupno, obje faze „teške“ su 13 milijuna kuna, a Sveučilište ih je platilo iz vlastitih sredstava. Planovi za 2023. također su veliki, no bez pomoći države teško provedivi. Upravo je protekli tjedan u Saboru u raspravi bio prijedlog proračuna za 2023. Što to znači za Sveučilište Sjever, ne zna još ni prorektor Tomiša.

– Poznato jest da je naše Sveučilište, kad se gledaju neki zajednički kriteriji veličine i broja studenata, dobivalo manje sredstava od ostalih. Teško je još uvijek reći koliko ćemo dobiti za iduću godinu dok ne izglasaju proračun, no u svakom slučaju imamo obećanje da će se neke stvari korigirati i da bismo onda trebali biti zadovoljniji. No, vidjet ćemo – dodaje Tomiša, a u međuvremenu je tijekom saborske rasprave usvojen jedan od amandmana u kojem je koprivničkom Sveučilištu na godišnjoj razini osigurano dodatnih pet milijuna kuna pa će na Sjeveru sigurno biti nešto zadovoljniji.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Detalji željezničke nesreće teretnog vlaka za Rijeku

Slupani vagoni u vlasništvu su koprivničke tvrtke, prevozili su žito podravskih ratara!

ŠKOLA ĆE IMATI JEDNOSMJENSKU NASTAVU I NOVU DVORANU

Obnavljat i nadograđivat će se jedna od najvećih škola u državi

HOROR KOD LUDBREGA: SNAHU I SVEKRVU izgrizao MOĆAN PAS

Kod pripreme ručka, napao ih njihov ljubimac, morale ga priklati da se spase!

Najbrojniji su studenti medicine

Potpisano 100 ugovora o stipendiranju deficitarnih profesija

Majstori se "otrijeznili" ali ne do kraja

FOTO: Asfaltirali stazu kao da su pijani pa ju pokušali popraviti. Rezultat je komičan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Upišite pojam koji želite pretraživati