Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tragedija: ‘Izgorjeli su nam strojevi i drva, a dolazi kriza i zima!’

Obitelji Halapija iz Županca nedaleko od Ludbrega nedavno je izgorio drveni štagalj koji se nalazi u dvorištu, a šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna. O slučaju smo doznali od varaždinske policije, iz koje su u izvješću naveli kako nije utvrđeno kako je došlo do požara. Zna se da je gorjela slama, s koje se onda najvjerojatnije požar proširio na unutrašnjost objekta.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca s područja općine Mali Bukovec, šteta je velika, a osim unutrašnjosti objekta, u buktinji su oštećeni i radni strojevi te traktorska prikolica, a izgorjela su i drva koja je trebalo samo prepiliti za ogrjev. Kako smo doznali, u vrijeme kada je došlo do požara, te subote 10. rujna oko podneva, nikoga nije bilo kod kuće te nema ozlijeđenih osoba. Bili smo na mjestu događaja, a tamo smo doznali kako je obitelj u trenutku požara bila u vinogradu. 

– Nazvali su nas susjedi da nam gori škedenj. Odmah smo pohitali kući, nismo mogli vjerovati. Ne možemo uopće shvatiti kako je došlo do toga, kako bi se odjednom samo tako naša gospodarska zgrada zapalila – rekla nam je Marija Halapija, koja o uzroku požara može samo pretpostavljati.

– Ne vjerujem da je bilo namjerno, stvarno ne mogu u nekoga upirati prstom. Jednostavno se dogodilo – tvrdi Marija, napomenuvši kako je sreća u tome da se vatra nije proširila na druge objekte, što najviše zahvaljuje brzoj intervenciji vatrogasaca.

Marija Halapija

Iako nije poznata konačna procjena štete, najveći je problem što je obitelj ostala bez ogrjeva, a svi pomalo strahuju zbog energetske krize i povećanja cijena.

– Ne bismo htjeli nikoga opterećivati, no ako nam netko želi i može pomoći na neki način, dobrodošao je – zaključuje Marija, kojoj se možete javiti na broj 042/843-014.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati