Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Triput je veća šansa za preuranjenu smrt

Da sjediti puno sati na dan nije zdravo znaju već i vrapci na grani, no stručnjaci sa Sveučilišta Leicester proučili su 10 međunarodnih istraživanja i otkrili kako sjedimo još i više otkad su se pojavile razne zabrane zbog koronavirusa. Rizik od preuranjene smrti povećava se proporcionalno količini dnevnog sjedenja počevši od sedam i pol sati dnevno pa sve do devet sati na dan. Oni koji sjede po 12 sati u danu imaju triput veću šansu od preuranjene smrti u usporedbi s onima koji sjede sedam i pol sati.

-Znamo da je većini priroda posla takva da moraju sjediti u uredu, ali pokušajte barem prošetati po vodu, na toalet ili dio dana radite stojeći. Možete raditi i male vježbe rukama ili listovima, ali imajte na umu da biste poništili negativan utjecaj sjedenja na tijelo trebali biste umjereno do intenzivno vježbati od pola sata do 75 minuta na dan – savjetuje autorica studije liječnica Charlotte Edwardson.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati