Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tužitelji se žalili na kaznu mladiću (23) koji je skrivio pogibiju dobrotvorke Petre (25)

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je 23-godišnjak iz Koprivnice proglašen krivim i osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog prometne nesreće u kojoj je 13. kolovoza prošle godine u Kunovec Bregu kod Koprivnice poginula 25-godišnja Petra Horvat iz okolice Ludbrega. Osim bezuvjetnog zatvora 23-godišnjaku je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri godine.

“Državno odvjetništvo smatra da su izrečena kazna zatvora i sigurnosna mjera preblage jer ne postoje naročito olakotne okolnosti za okrivljenika koje mogu opravdati izricanje kazne zatvora ispod zakonom propisane donje granice U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izreknu kazna zatvora i sigurnosna mjera u duljem trajanju” – priopćili su iz tužiteljstva.

Nesreća se, podsjetimo, dogodila 13. kolovoza prošle godine oko ponoći na Podravskoj magistrali u koprivničkom prigradskom naselju Kunovec Breg. Mladić koji je skrivio nesreću, inače nogometaš u jednom klubu nedaleko od Koprivnice, bio je pod utjecajem alkohola većim od 1,4 promila i zbog toga nije bio u stanju držati svoje vozilo na desnoj prometnoj traci. U blagom zavoju prešao je na lijevu prometnu traku i udario u osobni automobil kojim je, iz suprotnog smjera, upravljala 25-godišnjakinja. U sudaru je 25-godišnjakinja zadobila mnogostruke teške ozljede od kojih je preminula..

Petra Horvat, inače medicinska sestra, premda mlada bila je izuzetno društveno angažrana, a s majkom je udomila četvero djece. Njezina je smrt izuzetna tragedija koja je pogodila sve koji s je poznavali.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati