Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Čeka se odluka visokog kaznenog suda

Tužitelji se žalili na presudu: Dokazali smo da si je Jozinović nezakonito isplatio 1,4 milijuna kuna

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mladen Jozinović, bivši prvi čovjek Piškornice, nepravomoćno je bio oslobođen optužbi da si je nezakonito isplatio novčanu nagradu od 1,4 milijuna kuna, ali i proglašen krivim zbog toga što je kod zasnivanja radnog odnosa s Piškornicom predočio lažnu fakultetsku diplomu. Bilo je to u veljači 2022. godine, a nakon nje očekivala se žalba Državnog odvjetništva.

Godina i dva mjeseca prošlo je bez ikakvih informacija o tijeku postupka, da bi protekli tjedan službeno bila objavljena informacija da se tužiteljstvo odlučilo žaliti na ovu presudu prvostupanjskog Županijskog suda.

– Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (43) oslobođen od optužbe za počinjenje produljenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju – naveli su bez njegova imena te dodali kako se žale zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

– Smatramo da je sud neosnovano oslobodio okrivljenika od optužbe. Državno odvjetništvo smatra da je u postupku dokazano da je okrivljenik počinio citirano kazneno djelo jer je protivno odredbama Zakona o trgovačkim društvima i protivno odredbama društvenog ugovora, bez znanja i suglasnosti osnivača isplatio sebi nagradu veću od 1,4 milijuna kuna. U žalbi se predlaže da Visoki kazneni sud Republike Hrvatske ukine presudu i vrati predmet na ponovno suđenje prvostupanjskom sudu – poručili su i dodali kako su se žalili i zbog odluke o kazni u odnosu na dio presude kojom je proglašen krivim zbog počinjenog krivotvorenja isprave – diplome, jer tada nije završio fakultet.

Jozinoviću se, podsjetimo, sudilo zbog isplata od 15. srpnja 2016. do 15. studenog 2017. Optužen je da mu je neosnovano isplaćeno ukupno 1.471.997 kuna na štetu tvrtke Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o., čiji je bio direktor. U isto vrijeme bio je i direktor tvrtke Piškornica d.o.o., koja je bila osnivač Piškornice – sanacijskog odlagališta. S tih pozicija, tvrdio je u početku DORH, neosnovano je isplaćivao novčana sredstava sa žiro-računa tvrtke na svoj žiro-račun i žiro-račun svoje supruge. Sumnjalo se kako je tim novcem polako vraćao sredstva koja bi prethodno nezakonito pozajmljivao od tvrtke. To je, tvrdio je DORH, maskirao lažnim ugovorima između dvije tvrtke, sklapajući ih sam sa sobom. Navodno se radilo o četiri takve sumnjive isplate, a jedna od njih je i milijun kuna nagrade za „iznimna postignuća i poslovni rezultat u 2016. godini“.

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati