Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tužitelji za Barbaru Hartman i njezinu ‘pomagačicu’ traže bezuvjetan zatvor

Koprivnički su tužitelji podnijeli žalbu protiv prvostupanjske presuda Općinskog suda kojom su Križevčanka Barbara Hartman (67) i drugooptužena voditeljica križevačke ispostave Odjela za branitelje Ministarstva branitelja Štefica Jagušić (58) proglašene krivima i osuđene uvjetnim kaznama zatvora zbog prijevare teške 1,3 milijuna kuna. Toliki je, naime, iznos braniteljske mirovine i invalidnine koju je Barbara Hartman primila jer je punih 20 godina na prijevaru ostvarivala braniteljska prava za poginulog bivšeg supruga Franje Hartmana.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Okrivljenice su osuđene uvjetnim osudama, i to okrivljena 67-godišnjakinja s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine, a okrivljena 63-godišnjakinja s utvrđenom kaznom zatvora u trajanju od deset mjeseci i rokom kušnje od jedne godine” – podsjetili su tužitelji i objasnili kako su žalbu podnijeli zbog odluka o kaznama jer smatraju kako “uvjetne osude nisu promjerene sankcije s obzirom na razdoblje od dvadeset godina kontinuiranog kriminalnog postupanja i visine protupravno stečene imovinske koristi te je predloženo da se okrivljenice osude na bezuvjetne kazne zatvora”, priopćili su iz DORH-a.

Barbara Hartman (lijevo)

Podsjetimo, 67-godišnja Barbara Hartman na Općinskom sudu u Koprivnici proglašena je krivom da je od 1994. do 2014. godine u Križevcima, na temelju lažnog predočavanja da je živjela u izvanbračnoj zajednici s poginulim hrvatskim braniteljem, ishodila da joj se nepripadno isplaćuje obiteljska invalidnina i obiteljska mirovina, čime se protupravno okoristila za više od 1,3 milijuna kuna. Drugookrivljena bivša voditeljica Odjela za branitelje u Križevcima Štefica Jagušić osuđena je jer kao voditeljica nije pokrenula postupak za poništenje rješenja o pravu na obiteljsku invalidninu iako je primila pravomoćno rješenje suda kojim je utvrđeno kako između Barbare Hartman i poginulog branitelja Franje Hartmana nije postojala izvanbračna zajednica.

– Navedeno je rješenje održala na snazi, a u rujnu 2002. godine izdala lažnu potvrdu da je 67-godišnjakinja bila izvanbračna supruga poginulog branitelja i time omogućila da joj se nepripadno isplaćuje obiteljska mirovina – podsjetili su iz koprivničkog tužiteljstva.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati