Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U centru Koprivnice: Zbog zapuštenog grmlja ugrožena je naša sigurnost

Stanari stambene zgrade u Ulici Frana Galovića u širem središtu Koprivnice žale se na zapušteno ukrasno grmlje uz nogostup na prilazu njihovoj zgradi. Neredovito održavanje grmlja, kažu oni, stvara im probleme prilikom izlaska iz dvorišta autima jer nemaju potrebnu preglednost na cestu. U više navrata, dodaju oni, upozorili su komunalnog redara na svoj problem i zatražili da se grmlje uredi.

Ova je priča objavljena u utorak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Cesta u našoj ulici dosta je prometna pa moramo dobro paziti kad autima izlazimo iz dvorišta. Od grmlja je nemoguće dobro vidjeti lijevu stranu ceste i zapušteno grmlje narušava prometnu sigurnost – kaže Marija Sermek.

Stanari su, ističe ona, predložili komunalnom redaru da sami obave orezivanje grmlja, ali taj njihov prijedlog nije odobren.

– Rečeno nam je da bismo za taj postupak mogli biti kažnjeni pa nismo sami uredili grmlje. Sad već dva mjeseca čekamo da se netko udostoji obaviti taj posao kako više ne bismo izlazili iz dvorišta u strahu – kaže Marija Sermek.

Malo olakšanje za stanare je, dodaje ona, činjenica da je u blizini semafor pa pretežno čekaju da se upali crveno svjetlo kako bi koliko-toliko sigurno autom izašli iz dvorišta.

– Opet postoji mogućnost da iz druge ulice netko skrene u našu pa semafor koji je udaljen oko 100 metara nije previše pouzdan. Jedino pravo rješenje je orezivanje ili uklanjanje grmlja. Nismo zadovoljni ni košnjom trave uz to grmlje jer se ni ta površina ne održava redovito – zaključila je Marija Sermek.

U gradskoj upravi ističu kako je komunalno redarstvo upoznato s problemom na koji su ukazali stanari zgrade u Ulici Frana Galovića.

– Tijekom ovog tjedna bit će obavljeno uređenje grmlja, čime će stanarima biti zajamčena potrebna prometna sigurnost – dodali su u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POVEĆANA POTRAŽNJA I RAZLOZI POVEZANI S PROIZVODNJOM

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu tri lijeka

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati