Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Prilika za upis u registar

U četvrtak akcija Zaklade Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina u suradnji s Ivanom Fazlić i Matejom Sinković Janći u četvrtak će od 11 do 13 sati u Gradskoj knjižnici Đurđevac provesti akciju upisa u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.

– Lijek je u nama, poruka je svake akcije upisa, a njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Dosad je djelovanjem Zaklade upisano 61.787 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansu za život dobila je 161 oboljela osoba u Hrvatskoj i inozemstvu – kaže Ivana Fazlić. Svi zainteresirani građani koji nisu u mogućnosti doći na ovu akciju na internetskoj stranici Zaklade Ana Rukavina mogu pronaći točne lokacije i radno vrijeme osam transfuzijskih centara. 

FOTO: Zaklada Ana Rukavina

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na privremenu invalidsku mirovinu

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena kemikalija jako štetna za zdravlje

JESTE LI ZNALI?

Ova popularna namirnica može sniziti visoki kolesterol

akcija (Cro) Globe-Athone

FOTOGALERIJA Šetnjom po Prekodravlju dali doprinos u borbi protiv ginekološkog raka

GRANIČNA KONTROLA

U prehrambenom proizvodu iz Srbije otkrivena kancerogena tvar


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati