Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Podravci i Prigorci pohrlili na birališta

U Koprivnici izašlo 28,84 posto birača, Križevcima 23,20 posto, Đurđevcu 29,31

U programu RKC-a provjerili smo s gradskim izbornim povjerenstvima u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima kakva je bila izlaznost birača do 11:30 sati. Kako su nam redom potvrdili, izbori prolaze uredno, za sad nisu zabilježene nikakve nepravilnosti na terenu.

Dubravka Kardaš iz gradskog izbornog povjerenstva u Koprivnici potvrdila je:

– Do 11:30 od ukupno 24.820 registiranih birača glasovalo njih 7157 što je 28,84 posto i to je nešto više u odnosu na 2020. godinu. Problema na biralištima nema, sve protiče u redovnom postupku – potvrdila je Kardaš.

Predsjednica izbornog povjerenstva u Križevcima, Ivana Prosenečki Kamenjak, kazala je da je u gradu podno Kalnika interes je prema brojevima do sada velik.

– Vidljiv je porast u izlaznosti, imamo 16.353 upisana građana u izvadak iz popisa, do sad je glasalo 3794 glasača, odnosno 23,20 posto prema izlaznim podacima – u Križevcima nisu zabilježili nikakve nepravilnosti.

Predsjednica gradskog izbornog povjerenstva Grada Đurđevca, Marija Grgešić, potvrdila je da je do 11:30, od 6212 upisanih birača na području 16 biračkih mjesta glasovao 1821 birač ili 29,31 posto.

– Pritužaba građana odnosno promatrača do sada gradsko izborno povjerenstvo nije imalo, birališta su na vrijeme otvorena i sve za sada protiče u najbolje redu – kazala je.

Dodajmo tome da je do 11:30 na glasanje izašlo i 1879 Ludbrežana, odnosno njih 25,38 posto koji su zavedeni kao službeni birači.

Podsjetimo, o 151 saborskom zastupniku 11. saziva Hrvatskog sabora odlučuje 3 milijuna i 773 tisuće birača, 127 tisuća manje nego prije četiri godine. S prebivalištem u Hrvatskoj ih je 3 milijuna i 511 tisuća, bez prebivališta u njoj aktivno registriranih je 222.300 birača.

Podravci i Prigorci na ovim izborima prvi puta su podijeljeni u dvije izborne jedinice, II. i IV. Biračka mjesta u Hrvatskoj otvorena su do 19 sati.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

UNATOČ TEŠKOM INVALIDITETU NE ODUSTAJE OD SVOG VRTA

VIDEO Vesna je lebdjela između života i smrti te ostala nepokretna: “Svjetlo na kraju tunela je stvarno”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati