Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U nazočnosti brojnih gostiju u Sigecu proslavljeno Markovo

Svečanom svetom misom prošlog ponedjeljka u crkvi sv. Marka Evanđelista u Sigecu proslavljen je blagdan Sv. Marka. Glavnu misu u 11 sati, u koncelebraciji sa svećenicima Virovskog i Đurđevačkog dekanata, predvodio je vlč. Ivica Cujzek, župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu, dok je onu večernju u 19 sati predslavio vlč. Marko Domiter, tajnik varaždinskog biskupa, koji je okupljenim vjernicima sažeto i sa svih strana prikazao sv. Marka i njegovo Evanđelje simbolizirane prikazom lava, pozvavši ih da radije slijede lava ‘iz roda Judina’ koji je pobijedio smrt, negoli ‘ričućeg lava’ koji širi razdor i nesuglasice. Sve nazočne vjernike vlč. Cujzek je pak pozvao na ispit savjesti posebno vezan uz naš osobni odnos prema molitvi, ispovijedi i nedjeljnoj svetoj misi. Obje mise animirao je župni mješoviti zbor iz Sigeca predvođen Josipom Ružićem.

Svečana sveta misa u Sigecu/Varaždinska biskupija

Središnjoj proslavi Markova prethodila je i trodnevna priprema. Prvoga dana trodnevnice o važnosti primjera koji vode u nebo propovijedao je vlč. Dario Levanić, župnik Župe Presvetog Trojstva u Reki, a gostujući zbor bio je iz susjedne Župe sv. Katarine u Hlebinama. Istinska radost i istinski mir bili su tema drugog dana trodnevnice i o njima je govorio vlč. Lovro Biškup, župni vikar Župe sv. Vida u Pitomači iz koje je s njim došao i tamošnji pjevački zbor. Trećeg dana trodnevnice riječi je bilo o radosnoj vijesti da svačiji život može biti spašen, a propovijedao je vlč. Matija Filipović, đakon Župe sv. Nikole u Varaždinu te ovogodišnji kandidat za primanje sakramenta Svetog reda, dok je misu pjesmom upotpunio zbor Župe Presvetog Trojstva u Ždali.

Foto: Varaždinska biskupija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO PLAVIŠINAC I SRDINAC

FOTO Tuča uništila voćnjake, vinograde i vrtove, štete i na kućama i autima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati