Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U pandemiji rasla neto dobit, KTC i Radnik predvodnici

FINA je obradila financijske izvještaje poduzetnika u Križevcima u pandemijskoj 2020. godini, prema kojima je broj zaposlenih povećan za 3,1 posto u odnosu na 2019. godinu. U prigorskoj je metropoli, naime, bilo aktivno 516 poduzetnika s 5080 zaposlenih. Udio poduzetnika sa sjedištem u Križevcima u 2020. godini u broju poduzetnika čitave županije bio je 25,5 posto, a u broju zaposlenih 28,1 posto.
Osim rasta broja zaposlenih, rasli su i prihodi i to za čak 8,8 posto, ali i rashodi, nešto manje od 8,5 posto. Križevačko gospodarstvo sa svojih 4,2 milijarde kuna godišnjih prihoda čini trećinu županijskog gospodarstva (32,7 posto).

-Poduzetnici sa sjedištem u Križevcima iskazali su pozitivan konsolidirani financijski rezultat u 2020. godini, u iznosu 140,6 milijuna kuna. To je čak 19 posto više u odnosu na ostvarenu neto dobit u 2019. godini – navodi se u analizi FINA-e za 2020. godinu.

Dodajmo i kako je među poduzetnicima sa sjedištem u Križevcima na prvom mjestu po visini ostvarenih ukupnih prihoda u 2020. godini bio KTC sa čak 1,6 milijardi kuna. Ovaj je trgovački div s 1319 zaposlenih ostvario nevjerojatnih 38,5 posto ukupnih prihoda svih poduzetnika grada Križevaca. Drugi po visini
prihoda bio je Radnik sa 730,5 milijuna kuna. No, Radnik je u toj godini ostvario najveću neto dobit razdoblja od 40,7 milijuna kuna i to sa svojih 360 zaposlenih.

Foto: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA PRIPREMAMA S KOPRIVNIČKIM PRVOLIGAŠEM

FOTO U ‘austrijskom raju’ sa slavenašima i Betis iz Seville, ovdje su bili Leipzig, Basel, čak i Liverpool

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati