Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Podravinu i Prigorje stiglo skoro pet milijuna kuna za brojne projekte

Iz Koprivničko-križevačke županije objavili su kako je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo rezultate EU natječaja za prijavljene projekte iz našeg kraja te nam je odobreno 18 projekata vrijednih 3,9 milijuna kuna.

-Cilj je bio pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima. Podnositelji zahtjeva bile su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su stekle status potpomognutog područja. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, obnovi, modernizaciji ili adaptaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga u lokalnoj zajednici te jačanju konkurentnosti i ostvarenja vlastitih razvojnih potencijala potpomognutih područja – pojasnili su u Županiji i dodali kako je PORA Regionalna razvojna agencija dala stručnu pomoć u pripremi zahtjeva za devet jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Županiji je odobren projekt „Obnovljivi izvori energije na OŠ Sokolovac – instalacija fotonaponskog sustava“ vrijedan 130 tisuća kuna. Općine koje su ostvarile sredstva preko ovog programa su Hlebine, Virje, Koprivnički Bregi, Drnje, Peteranec, Sveti Ivan Žabno, Podravske Sesvete, Koprivnički Ivanec, Gornja Rijeka, Kalnik, Rasinja, Gola, Kloštar Podravski, Novigrad Podravski, Sveti Petar Orehovec, Ferdinandovac i Molve.

U Županiji ističu kako su u međuvremenu objavljeni i rezultati programa podrške regionalnom razvoju za 2022. godinu, također u sklopu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Na područje naše županije odobrena su tri projekta ukupne vrijednosti oko milijun kuna. Cilj ovog programa je jačanje konkurentnosti i ostvarenje vlastitih razvojnih potencijala te brži gospodarski oporavak uključenih područja, što je preduvjet za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj. Sredstva su bila namijenjena za radove na izgradnji, nadogradnji, rekonstrukciji, modernizaciji, obnovi ili adaptaciji prihvatljivih građevina iz područja društvene, javne, komunalne, socijalne, okolišne i gospodarske infrastrukture. PORA je ovaj put dala stručnu pomoć u pripremi zahtjeva za dvije jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Županiji je odobren projekt „Obnovljivi izvori energije na OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac – instalacija fotonaponskog sustava“ vrijedan 200 tisuća kuna. Uz Županiju, sredstva su ostvarili i Grad Đurđevac s projektom uređenja i modernizacije Gradske tržnice Đurđevac te Općina Kalinovac s projektom rekonstrukcije nerazvrstane ceste „Ciglana“

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati