Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U požaru uništena cijela unutrašnjost kuće: “Najbolje bi bilo da se sad sruši…”

Požar u Ulici Frana Galovića koji se dogodio prošlog ponedjeljka u popodnevnim satima alarmirao je cijelo susjedstvo, a u njemu je uništena gotova cijela unutrašnjost kuće koja je gorjela. Sreća u nesreći je ta da nitko nije stradao, no sama kuća, koja ionako dugo nije obnavljana, trebat će cjelovitiju obnovu da bi bila ponovno spremna za stanovanje. Na gašenje požara pohitalo je deset vatrogasaca DVD-a Ludbreg s tri vozila.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Dolaskom na mjesto intervencije uviđamo da se radi o širenju dima iz cijeloga objekta. Pristupamo gašenju unutarnjom navalom gdje smo zatekli dvije prostorije u razbuktaloj fazi te počeli s gašenjem i provjerom među stropnim konstrukcijama – naveli su u Facebook objavi iz DVD-a Ludbreg, napomenuvši kako su zbog širenja požara na tavanu poslali još jednu grupu vatrogasaca.

Podravski je posjetio mjesto događaja, gdje smo zatekli kuću u istom stanju kakva je bila nakon požara, dok od stanara nismo vidjeli nikoga. U razgovoru sa susjedima doznali smo kako je u njoj živjela višečlana obitelj, koja se privremeno smjestila u obližnje selo kod rodbine.

– To je obitelj koja se tu doselila prije nekoliko godina. Često smo zbog njih znali i policiju zvati zato što su galamili po ulici noću i susjedima nisu dali mira spavati – rekla nam je jedna od susjeda.

Do požara je, kako je doznala, došlo zbog kvara na električnim instalacijama.

– To je dosta stara kuća, nikad obnavljana. Vjerojatno je i krovište još od trstine, pa su i te dotrajale instalacije dovele do toga – navodi susjeda.

– Sam požar osjetili smo svi mi susjedi, osjetili smo da se nešto dimi blizu. Dogodilo se to oko jedan sat poslijepodne, a i vatrogasci su brzo stigli i intervenirali. Došli su i naknadno jer je postojala opasnost da se vatra ponovno razbukta, no sve su sanirali. Na kraju su došle i službe iz Elektre da iskopčaju struju – ističe susjeda, napomenuvši kako ih je posebno bilo strah da ne dođe do eksplozije plinske boce, za koju su znali da se nalazi u toj kući.

Stanari navedene kuće, kako su nam rekli susjedi, u nju dolaze svakodnevno. Tamo i dalje suše rublje, a ostale su im i domaće životinje, nekoliko kokoši, ali i mačke koje su udomili. Imali su i psa, no njega su odveli sa sobom na privremenu novu adresu.

– Te mačke sad šeću ulicom, znamo ih vidjeti u našim dvorištima, neki dan su kod mene spavale vani. Ne mogu se brinuti o njima niti ih hraniti – rekla nam je susjeda.

Konačni iznos štete i dalje nam nije poznat, no za vlasnike ove kuće možda je bolje kuću srušiti pa graditi ponovno iz temelja nego je renovirati, zaključak je jednog od susjeda s kojim smo imali priliku razgovarati.

FOTO DVD Ludbreg

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI