Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prigradskom naselju još uvijek čekaju: Priključci su dovršeni, no vode i dalje nema!

Tri mjeseca nakon što smo pisali o stanju na prometnicama u naselju Kosovec, jedino što se promijenilo jest da su maknuli radne strojeve, dok su prometnice ostale u stanju kao i tijekom radova. Iako su radovi na aglomeraciji na području grada i dalje u tijeku, mještani su nam se javili da im oštećenja na cesti i dalje stvaraju probleme. Prašina im i dalje ulazi u kuće, dok im zbog stanja na prometnicama vozila trpe razna oštećenja. Podravski je ponovno obišao naselje Kosovac, gdje smo razgovarali s jednim od mještana, Daliborom Picinom koji nam je sve to potvrdio.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ceste su loše gdje god rade i razumljivo nam je da im za sve to treba vremena. No, nije nam jasno kada misle i misle li uopće sanirati samu cestu. Tu je i dalje kamenje, pijesak, ali i makadam. Sad vidimo da je tu sve gotovo, ali voda još uvijek nije priključena – rekao nam je Picin.

– Neki dan su isprobavali pritisak u cijevima, rečeno nam je da se opet mora pričekati da se zemlja slegne, jer ako sad odmah krenu cestu graditi, kako su nam rekli, nisu ništa napravili – tvrdi Picin.

U odgovoru Grada otprije tri mjeseca stoji kako su radovi na glavnom vodu odvodnje završeni još tad, dok se u narednom razdoblju trebalo raditi samo na kućnim priključcima. Picin je samo jedan od mještana koji jedva čeka kada će mu kroz cijevi poteći gradska voda, budući da im je zbog suše presušio zdenac, zbog čega vodu osigurava u velikim spremnicima, koju im dovode vatrogasne službe.

– Nije samo kod mene, dobar dio naselja je presušio i moramo se na taj način snalaziti sve dok ne dobijemo gradsku vodu. Kada će to biti, još uvijek nemamo informacija – zaključuje Picin.

Poslali smo upit službi Ureda gradonačelnika, iz kojeg su nam odgovorili kako će asfaltiranje u Kosovcu krenuti kroz mjesec dana:

– Prema trenutnom vremenskom planu izvođača radova, asfaltiranje u naselju Kosovec predviđeno je tijekom listopada, a uvjetovano je cijenom bitumena koja je promjenjiva. U ovom trenutku izvode se radovi ispitivanja izvedenih radova na cjevovodima vodoopskrbe i odvodnje. Još jednom molimo građane za strpljenje i razumijevanje – poručuju iz Ureda gradonačelnika.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati