U sedam općina čak 30 milijuna kuna štete od proljetne nepogode

Sastali su se članovi Povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda naše županije te su prihvaćena konačna izvješća općinskih povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda općina Drnje, Đelekovec, Gola, Koprivnički Ivanec, Legrad, Peteranec i Rasinja u ukupnom iznosu od 29.943.193,60 kuna.

-Od ukupnog iznosa, štete na građevini iznose 847.505,58 kuna, od čega je 570.000,00 kuna šteta na nerazvrstanim cestama. Štete na opremi iznose 34.899,40 kuna, na dugogodišnjim nasadima 79.981,00 kuna, na obrtnim sredstvima 28.952.807,62 kuna, a na ostalim dobrima 28.000,00 kuna – otkrilo je povjerenstvo.

Koprivničko-križevačka županija izradila je Program dodjele potpore male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče te na isti dobila Mišljenje Ministarstva poljoprivrede o usklađenosti prijedloga potpore male vrijednosti.

-Trenutno je u izradi javni natječaj za potpore male vrijednosti koji će se objaviti na stranicama Županije nakon primitka Odluke Ministarstva poljoprivrede o konačnoj raspodjeli sredstava pomoći iz državnog proračuna – navode u Županiji.  

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI