Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Virju održana početna konferencija projekta ZAŽELI – PROVEDI! 3 – Zaposleno devet teže zapošljivih žena koje će voditi brigu o 61 korisniku

Rad s korisnicima usmjeren je na pomoć u pripremi obroka, brigu o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava i potreba, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, razgovor i druženje – kaže Kristina Filipović

U društvenom domu u Virju održana je početna konferencija projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi! 3. Ukupna vrijednost projekta je 59.056,34 eura (444.960 kuna) i u potpunosti je financiran iz sredstava Europske unije, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Trajanje projekta je osam mjeseci, od 16.12.2022. do 16.8.2023. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Hrvatski zavod za socijalnu skrb.

Ugovor o financiranju projekta, kodni broj UP.02.1.1.16.0412 potpisan je s danom 16.12.2022., a potpisali su ga načelnik Mirko Perok uime Općine Virje, Marin Piletić, ministar Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uime Posredničkog tijela 2.

S početne konferencije projekta Zaželi – Program zapošljavanja žena u Općini Virje pod nazivom Zaželi – provedi! 3

Općina Virje provodila je prethodno projekte Zaželi – provedi! i Zaželi provedi! 2 tako da je ovaj projekt nastavak aktivnosti Općine Virje na zapošljavanju teže zapošljivih žena i brige o starijim i nemoćnim osobama. Cilj je projekta Zaželi – provedi! 3 zaposliti u lokalnoj zajednici na šest mjeseci devet teže zapošljivih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem s područja općine Virje te time unaprijediti njihov radni potencijal, ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada. Istovremeno, cilj je i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života za 61 korisnika,  starijih i nemoćnih osoba kojima je potrebna potpora i podrška u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, pomoć u kućanstvu te pratnja i pomoć u njihovoj socijalnoj integraciji. Također, u okviru projekta korisnicima se osiguravaju mjesečni paketi higijenskih i kućanskih potrepština.                                                                                                                                                                         
U razdoblju od potpisa ugovora proveden je niz aktivnosti: izrada vizuala projekta te ishođenje suglasnosti na njih, izrađen je plan nabave i plan zahtjeva za nadoknadu sredstava, nabava opreme za žene, natječaj za zapošljavanje žena, utvrđivanje prava korisnika na ulazak u ovaj projekt i slično. Početak rada žena je od 1. veljače 2023. na vrijeme od šest mjeseci, a u tom razdoblju provedbe projekta žene će se brinuti za trenutno 61 korisnika s područja općine Virje.

– Rad s korisnicima usmjeren je na pomoć u pripremi obroka, brigu o higijeni, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava i potreba, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, razgovor i druženje. Iznos odobrenih sredstava obuhvaća, osim plaća žena, i trošak upravljanja projektom, nabavu opreme za žene, njihove radne odjeće i obuće te trošak nabave osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština za korisnike mjesečno tijekom šest mjeseci brige o korisnicima – kaže Kristina Filipović, voditeljica projekta.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Općine Virje

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

otkrivene čestice metala

Lidl iz prodaje povlači popularni prehrambeni proizvod. Kupcima će novac biti vraćen i bez računa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati