Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA U OSNOVNOJ ŠKOLI U PRIGORJU

Učenike jednog nižeg razreda roditelji ne puštaju na nastavu. U slučaj se uključila i policija

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Od prošlog ponedjeljka učenici jednog od nižih razreda u sastavu Osnovne škole Sveti Petar Orehovec u istoimenoj općini nedaleko Križevaca ne pohađaju nastavu. Radi li se o razredu u samoj školi u Orehovcu ili jednoj od četiri područne škole nećemo otkriti kako bi zaštitili uključene u ovu priču. Odluku o tome da djecu ne šalju na nastavu donijeli su roditelji koji smatraju da učiteljica njihove djece nije sposobna za obavljanje svojeg posla. Neugodna je ovo posljedica situacije koja traje duže vrijeme, a nedavno je, zbog roditeljskog sastanka prepunog verbalnih incidenta i događaja koji se dogodio nakon samog sastanka, intervenirala čak i policija. U redakciju Podravskog lista javili su se roditelji djece koja pohađaju spomenutu školu, jer smatraju da nadležni ne rade svoj posao.

– Učiteljica naša djece za vrijeme nastave ima emocionalne ispade. Ona, kako nam djeca pričaju, često zna briznuti u plač. Isto tako, koristi mobitel za vrijeme nastave i često, kada je emocionalno nestabilna, viče na djecu. Zbog ovakve su situacije svi roditelji odlučili ne slati svoju djecu u školu, s ciljem da se djeca zaštite jer smatramo da osoba koja predaje razrednu nastavu nije za to sposobna – navela je majka jednog od učenika s kojom smo uspjeli doći u kontakt, a prethodno nam je u redakciju došlo anonimno pismo u kojem se opisuje problematična situacija.

Nakon saznanja o tome što se navodno događa pod nastavom, roditelji su tražili izvanredni roditeljski sastanak s učiteljicom i ravnateljem, koji se i održao prije desetak dana. No, kako doznajemo, stvari ne da su se poboljšale, već su eskalirale. Na samom sastanku pale su teške riječi između pojedinih roditelja i same učiteljice koja je smatrala da navodi koje su pojedinci iznosili nisu istiniti te da su kritike neopravdane. Ravnatelj škole potvrdio nam je da učenici od prošlog ponedjeljka ne dolaze u školu. Iako su se pojedinci izjasnili kako su bolesni, ostaje činjenica da se nastava ne održava.

– Mogu potvrditi da su pojedini roditelji izrazili nezadovoljstvo s načinom na koji učiteljica provodi nastavu. Isto tako, moram reći da do sad nisam imao pritužaba na njeno ponašanje u smislu da bi iste zahtijevale moje neposredno djelovanje. Nije bilo nikakvih pritužbi da se učiteljica prema djeci odnosi grubo, radi se o tome da je ona koji put podigla glas. Da je to bilo nešto ozbiljnije, reagirao bih trenutno. Pričao sam s kolegicom i došli smo do zaključka da pojedine situacije iz njezinog privatnog života ponekad utječu na nju više nego što bi ona htjela. No nisam smatrao da je ona nesposobna obavljati svoj posao – naveo je Stjepan Lučki, ravnatelj.

Isto tako, sporan je i sam roditeljski sastanak i ono što se dogodilo nakon njega. Nakon grube prepirke između roditelja i učiteljice, na parkiralištu škole dogodila se prometna nesreća. Spomenuta učiteljica svojim je automobilom s parkirališta izletjela na dječje igralište, a zbog tog se događaja uključila i policija, koja je roditelje prisutne na sastanku pozvala na razgovor. Kako doznajemo, policija je htjela istražiti radi li se o nesmotrenom događaju nakon traumatičnog roditeljskog sastanka ili se isto dogodilo s namjerom, prvenstveno samoozljeđivanja i što je točno rečeno na tom sastanku. Osim toga, školski je odbor na preporuku ravnatelja donio odluku o pokretanju postupka za ocjenjivanje sposobnosti za rad spomenute učiteljice. Ovog tjedna morat će se razriješiti i problem oko nedolaska učenika na nastavu, što je svakako situacija koja je iznimno ozbiljna pa za sobom povlači i neke zakonske procedure. Ovaj ćemo slučaj pratiti do njegovog okončanja.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati