Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Udruge i mještani dobili moderan Dom

U Starogradačkom Marofu, naselju na području općine Pitomača, službeno je otvoren novoizgrađeni Društveni dom. U izgradnju je uloženo 4,6 milijuna kuna, a investicija je u stopostotnom iznosu financirana europskim novcem.

– Dobili smo mjesto koje će biti središte brojnih kulturnih i društvenih događanja, a ujedno je jedan od najljepših i najopremljenijih domova u županiji. Dom će služiti za potrebe vatrogasaca, kulturno-umjetničkog društva te mještana, ali i ostalih koji će iskazati potrebu za dolaskom i korištenjem prostora i sadržaja koje pruža – kaže Zdravko Sesvečan, predsjednik Mjesnog odbora Starogradački Marof.

Stari Dom bio je u ruševnom stanju i nije služio svrsi, a novi će značajno olakšati rad i djelovanje udruga.  

– Na području općine trenutno se odrađuju projekti ukupno vrijedni 345 milijuna kuna i time se možemo ponositi. Ovaj dom našu je Općinu koštao nula kuna jer su sredstva povučena iz fondova Europske unije. Upravo nam taj princip omogućuje da brže napredujemo i da na našem području stvorimo uvjete kakve stanovnici imaju u gradovima – kaže Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI