Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Problemi s autobusnim prijevozom

Ukinuta linija Ludbreg-Koprivnica, nema putnika

Stanovnici grada Ludbrega već duže se žale na lošu autobusnu povezanost s Koprivnicom. Napominju kako se željeznički kolodvor nalazi na kraju grada te da je jako teško doći do njega, pogotovo starijim generacijama. S druge strane, autobusni kolodvor, koji se nalazi u samom centru grada i koji je pristupačniji starijim generacijama, nema nikakvu liniju s Koprivnicom. Kontaktirali smo Autobusni prijevoz Varaždin iz kojeg su nam potvrdili kako linije nema već godinu dana.

– AP Varaždin godinama je imao redovite međužupanijske polaske na relaciji Ludbreg – Koprivnica i povratno. I u vremenima prije COVID pandemije bilježili smo drastičan pad broja putnika do te razine da gotovo nije bilo prijevozne potražnje između ta dva grada – kazuje Tomislav Kostanjevec, upravitelj prijevoza.

Također spominju kako je pandemija prisilila da se linije reduciraju.
– Još uvijek nema interesa za ekonomski isplativim brojem putnika da bismo ponovno prometovali na navedenoj relaciji. Danas linije prometuju u skraćenoj verziji – do i od Cvetkovca. U navedenom mjestu još imamo školarce koji se voze u školu u Ludbreg ili čak Varaždin te smo im osigurali prijevoz od i do škole – nastavlja Kostanjevec.

Napominju kako će u momentima povećane prijevozne potražnje ili možebitnog sufinanciranja javnog linijskog prijevoza svim zainteresiranim žiteljima spomenutog područja ponuditi korištenje autobusa kao sredstva prijevoza i zadovoljavanja potreba za dnevnim migracijama putnika.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

U krvi imao 1,92 promila

Pijani muškarac (44) u Koprivnici pao s električnog romobila i zadobio teške tjelesne ozljede

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati