Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Obilježen Dan Općine Mali Bukovec i blagdan Sv. Florijana

Ulagalo se u važne investicijske projekte, ali i u podizanje kvalitete života svih mještana od dječje do staračke dobi, kao i u sva naselja

Bogatim programom obilježen je Dan Općine Mali Bukovec i blagdan Svetog Florijana. Među raznim je događajima bilo dovoljno sadržaja za sve uzraste i ukuse, tako da su mještani ove uspješne podravske općine imali prilike posjetiti raznovrsne događaje, a program se nastavlja sve do 18. svibnja. Ipak, središnji dio proslave bila je svečana sjednica Općinskog vijeća u Društvenom domu u Svetom Petru. Predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Golec i načelnik Darko Marković predstavili su rad općinske uprave u proteklih godinu dana te najavili nove projekte i planove. Za Općinu Mali Bukovec 2023. godina bila je još jedna uspješna godina u kojoj se ulagalo u uređenje Općine i u buduće investicijske projekte.

– Nadamo se da će ti projekti život i rad naših mještana učiniti kvalitetnijim i lakšim, jer upravo su oni, žitelji Općine Mali Bukovec, glavna motivacija vodstvu Općine da svojim djelovanjem ovaj dio Varaždinske županije učine kvalitetnim i ugodnim mjestom za život – naveo je načelnik Darko Marković.

Općina Mali Bukovec iza sebe ima veliki broj EU projekata te investicija sufinanciranih s državne razine. Tako će upravo ovih dana biti izdana Uporabna dozvola za Društveni dom Županec. Ovaj projekt bio je iznimno važan za mještane, jer su time dobili potpuno uređene, grijane i hlađene društvene prostore, a vatrogasci novu garažu i spremište koje će nakon namještanja i opremanja zasigurno služiti na ponos svih njih. Nadalje, Općina Mali Bukovec već godinama kontinuirano ulaže u modernizaciju i uređenje prometne infrastrukture, a tako su i ove godine modernizirane nerazvrstane ceste. U centru naselja Sveti Petar zamijenjena je javna rasvjeta s novom LED rasvjetom te se kroz cijeli centar investiralo u DTK infrastrukturu radi lakšeg polaganja budućih optičkih komunikacijskih kablova. Bilo je to dio jednog većeg projekta kojim je ŽUC Varaždinske županije izgradio novi rotor u centru naselja. Također, uređene su Harambašina, Jalšićeva i Vinogradska ulica, a Elektra Koprivnica u tim je ulicama također započela sa zamjenom starih drvenih stupova novima u sklopu pripreme za rekonstrukciju distribucijske mreže kompletnog naselja i u konačnosti izgradnju nove trafostanice za cijelo naselje. U Malom Bukovcu postavljena je nova javna rasvjeta na Trgu sv. Katarine, dok se u Novom Selu Podravskom adaptirao i uređivao Društveni dom na način da je Općina osiguravala materijal i opremu, dok su članovi novoosnovane udruge Slobodnjaki vrijedno prionuli na posao. Općina Mali Bukovec dobivenim je i vlastitim sredstvima nabavila nova igrala za igralište Dječjeg vrtića Krijesnica.

– Ali najvažnije, tijekom zadnjih par mjeseci uspjeli smo iz NPOO-a osigurati gotovo 100.000 eura za adaptaciju naše zgrade Dječjeg vrtića Krijesnica, kojom ćemo kompletnu unutrašnjost na dvije etaže adaptirati na način da osiguramo prostore za djecu jaslične dobi uz postojeće dvije skupine starije djece. Time roditelji s područja naše i Općine Veliki Bukovec djecu više ne bi morali voziti u jaslice u druge jedinice lokalne samouprave. Užurbano se radi na dokumentaciji za javnu nabavu te očekujemo da ćemo sve uspjeti završiti tijekom ove kalendarske godine – naveo je načelnik Marković. Nadalje, izrađena je projektna dokumentacija i ishođena pravomoćna građevinska dozvola za Rekonstrukciju nerazvrstane ceste NC001 u Malom Bukovcu. Vrijednost projekta iznosi nešto manje od milijun i pol eura, a njime bi se u potpunosti uredile i modernizirale zadnje nerazvrstane ceste u naseljima, odnosno Ulica braće Radić i Bednjanska ulica u naselju Mali Bukovec. Uz to, postoji i pravomoćna građevinska dozvola za potpunu rekonstrukciju općinske zgrade.

Načelnik Darko Marković upoznao je prisutne s planovima općine

– Projekt koji za nas ima veliki značaj bio je projekt sufinanciranja kupnje i uređenja nekretnina za obitelji s područja Općine koji Općina Mali Bukovec provodi već više godina zaredom u svrhu demografske obnove, a u sklopu kojeg smo sufinancirali kupnju i uređenje nekretnina u ukupnoj vrijednosti od 51 tisuće eura za 21 obitelj, što je najviše do sada – istaknuo je Darko Marković te dodao da  općina iz vlastitog proračuna izdvaja veliki dio sredstava za rad brojnih udruga građana, sportskih udruga, djecu rane, školske i predškolske dobi, studenata, poljoprivrednika i umirovljenika, gdje je općina izdvojila znatna sredstva za razne stipendije i pomoći. Sufinanciran je boravak djece u dječjem vrtiću i u jaslicama, a financiran je i produženi boravak u Osnovnoj školi Veliki Bukovec te nabava radnih bilježnica i autobusnog prijevoza za učenike osnovne škole. Dodijeljena je i novčana nagrada najboljem učeniku osnovne škole u protekloj pedagoškoj godini. Sufinancirani su priključci na vodoopskrbnu mrežu, sterilizacija i kastracija kućnih ljubimaca, troškovi stanovanja socijalno ugroženih, a u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ludbreg, sufinancirao se i tim gerontodomaćica koje svakodnevno brinu za slabije pokretne i mještane starije životne dobi koji žive sami.

 – Ishodili smo pravomoćnu građevinsku dozvolu za izgradnju Vatrogasnog centra i Društvenog doma Mali Bukovec, objekata koji nam već sada nasušno trebaju i za koje ćemo trebati pomoć Županijskih i Državnih struktura da bismo ih izgradili, jer su nažalost izbačeni iz programa kojim se financira ruralni razvoj u tekućem proračunskom razdoblju Europske unije – istaknuo je načelnik. Glavnina financijskih sredstava u protekloj je godini uložena u najveći projekt, a to je tvrtka Bukotermal d.o.o. i izgradnja geotermalne elektrane. Ista je od strane Općine Mali Bukovec dokapitalizirana s iznosom od 291 tisuće eura iz vlastitih proračunskih sredstava. O projektu je gotovo sve već rečeno, no svakako je potrebno spomenuti da su unatrag godinu dana ispunjene sve obaveze tvrtke oko istraživanja te je Projekt razrade eksploatacije eksploatacijskog polja Lunjkovec-Kutnjak trenutno na čitanju i provjeri od strane oformljenog Povjerenstva u Ministarstvu gospodarstva. Nakon uspješne i pozitivne ocjene ovog projekta, krenut će se s prvim koracima prema projektiranju geotermalne elektrane.

– Za to će biti potrebno od Varaždinske županije ishoditi darovanje državnog zemljišta za smještaj elektrane i svih popratnih sadržaja, formirati tim ljudi te dogovoriti financijski okvir. Glavninu svih ovih poslova odradio je direktor tvrtke Bukotermal Alen Požgaj, stoga mu na tome čestitam i zahvaljujem na odličnom angažmanu – zaključio je Darko Marković te se zahvalio županu Anđelku Stričaku na velikoj potpori u ovom projektu. Također, pohvale načelnika išle su i prema zaposlenima u općinskoj upravi, za koje je naveo da se radi o malom, ali izrazito vrijednom timu. Ovo je bila prilika da se podjele nagrade za zaslužene pojedince i kolektive koji s pridonijeli boljitku općine. Za postignute rezultate u mažoretu i promociji Općine Mali Bukovec, Priznanje Općine Mali Bukovec dodijeljeno je Marti i Larisi Kovaček te Teni Hereg. Za postignute rezultate na plesnim natjecanjima i promociji Općine Mali Bukovec, Priznanje Općine Mali Bukovec dodijeljeno je Karli Hladnić, Pauli Kovaček i Katji Blatarić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sumnja se u neispravnost u kakvoći

Poznati lijek velike farmaceutske tvrtke povlači se iz svih ljekarni

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati