Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Obje ponude za stazu od Đurđevca do Čepelovca bitno su veće od procjene

Umjesto 436, nova će staza koštati 800 tisuća eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Otvorene su javne ponude za projekt izgradnje pješačko–biciklističke staze od grada Đurđevca do naselja Čepelovac na koje su se javila dva potencijalna izvođača. No, obje su ponude dosta više od vrijednosti radova koju je procijenio Grad Đurđevac. Procijenjena vrijednost radova je, po procjeni investitora odnosno Grada Đurđevca, bila 436 tisuća eura, no i zajednica ponuditelja Dinamik iz Novog Virja i Bajer građenje iz Kalinovca te đurđevačka Bistra imaju bitno više ponude. Dinamik i Bajer građenje ponudili su tako da će pješačko–biciklističku stazu izgraditi za 608 tisuća eura, odnosno 761 tisuću eura s PDV-om, a ponuda Bistre iznosi 680 tisuća eura, dakle čak 851 tisuću eura s PDV-om. Izgleda da je investitor prilično loše procijenio vrijednost radova na ovom projektu jer su ponude s PDV-om 40 pa i skoro 50 posto više od predviđenog, a što će biti s ovim projektom i kad se može očekivati početak gradnje pješačko – biciklističke staze, odgovor nemamo. Barem za sada.

Bez odgovora

Gradu Đurđevcu poslali smo upit kada će biti poznato koja je ponuda prihvaćena i kada se može očekivati početak radova te kada se može očekivati završetak projekta. Što uopće za ovaj projekt znači i činjenica da su obje ponude bitno veće od procijenjene vrijednosti radova te hoće li to možda značiti i poništenje javnog natječaja i raspisivanje novoga, gdje će se korigirati tražena cijena. No, već po običaju, od Grada Đurđevca nismo dobili nikakav odgovor ni poslije gotovo dva tjedna pa je javnost još jednom ostala zakinuta za tražene informacije. Prije nekoliko mjeseci u Gradu Đurđevcu pohvalili su se da su s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali ugovor za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama. Ugovori vrijedni gotovo 17 milijuna eura uručeni su tada ukupno 76 jedinica regionalne i lokalne samouprave.

– Grad Đurđevac ovim je sufinanciranjem osigurao izgradnju biciklističko-pješačke staze kojom će se grad povezati s prigradskim naseljem Čepelovac. Čepelovac je poznat po svojim vinogradima i seoskim domaćinstvima na obrocima Bilogore. Razvojem turizma povećana je potreba za uređenim pješačkim i biciklističkim stazama, što utječe na smanjenje CO2, a projektirana staza duljine 3 kilometra povezat će središte grada s ovim prigradskim naseljem.Uz samu trasu staze koja obuhvaća i 2 pješačko-biciklistička mosta bit će posađeno 300 stabala autohtonih sorti drveća, a postavit će se i mala komunalna infrastruktura koja obuhvaća klupe i koševe za smeće za odvojeno prikupljanje otpada. Navedenim aktivnostima smanjit će se negativni utjecaji klimatskih promjena te pridonijeti stvaranju zelenog grada i provedbi Europskog zelenog plana –istaknuli su tada iz Grada Đurđevca, no iz te je objave ostalo nejasno koliko iznosi financiranje Fonda, a koliko će financirati sam Grad.

Proračunske stavke

Iz proračuna Grada Đurđevca za 2024. godinu vidljivo je kako je za stavku nerazvrstane ceste, koja obuhvaća rekonstrukcije i uređenje gradskih ulica, nogostupa i cesta, predviđeno nešto više od 316 tisuća eura. Ta se stavka odnosi na dobavu i ugradnju novih dječjih igrala na igralištima u gradu te premještanje i uređenje igrališta u Svetoj Ani. Ali i na gradnju pješačkih staza i pješačko–biciklističkih staza među kojima je i ona od Đurđevca do Čepelovca.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Dan otvorenih vrata Veleučilišta u Križevcima

FOTO Maturanti se iz prve ruke uvjerili što mogu očekivati ako se odluče za ovaj studij

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati