Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u građenje se tijekom 2024. godine planira investirati više do milijun eura

Uredit će se šetnica uz potok, ulice, ceste i dva dječja igrališta

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Prema programu građenja komunalne infrastrukture za ovu godinu, za uređenje neuređenih dijelova građevinskog područja u proračunu Grada Đurđevca za 2024. godinu predviđen je iznos od 27.870,00 eura. Najveći dio toga odnosi se na rekonstrukciju i izgradnju javne rasvjete u iznosu od 26.540,00 eura dok je za građenje građevina komunalne infrastrukture koje će se graditi u uređenim dijelovima građevinskog područja predviđeno gotovo 376 tisuća eura.

Nova igrala

Od toga je za javne površine predviđeno 59 tisuća eura. U uređenje gradske tržnice planira se uložiti 19.240,00 eura, a u šetnicu uz potok – kanal Čivićevac planira se investirati nešto više od 25 tisuća eura. U premještanje i uređenje igrališta u Svetoj Ani planira se investirati sedam tisuća eura, a u uređenje dječjeg igrališta oko osam tisuća eura te će se na oba igrališta nabaviti i ugraditi nova dječja igrala. Kad je riječ o nerazvrstanim cestama, u tu se stavku planira investirati nešto više od 316 tisuća eura od čega će se više od pola iznosa namaknuti kapitalnim pomoćima. Riječ je o gradnji pješačkih i pješačko–biciklističkih staza u ulicama u kojima se izvode radovi aglomeracije u Đurđevcu, a riječ je o ulicama M. P . Miškine, P. Radića, kralja Zvonimira, Tina Ujevića, Vladimira Nazora, I.G. Kovačića, Kralja Tomislava, Ljudevita Gaja, Bana Jelačića, Ruđera Boškovića, Petra Zrinskog, Petra Preradovića, Vinogradska ulica i Stjepana Radića. Radit će se i na pješačko–biciklističkoj stazi Đurđevac – Čepelovac, izgradnji odvojka u Škurdijevoj ulici, a dio sredstava koristit će se za sufinanciranje izgradnje kružnih tokova, uređenje i asfaltiranje pješačkih staza, kolnih prilaza i nerazvrstanih cesta u prigradskim naseljima. Tu je i gradnja pješačkih staza i kolnih prilaza u ulicama gdje se izvode radovi na aglomeraciji u prigradskim naseljima.

Rente i donacije

Troškovi pripreme gradnje i ostali troškovi građenja komunalne infrastrukture planirani su u iznosu od 656 tisuća eura, a najvećim dijelom trebali bi se financirati iz kapitalnih pomoći, potom i iz kredita koji je Grad Đurđevac nedavno podigao u iznosu od dva milijuna eura. Za elektrifikaciju vinograda planirano je 1330 eura dok će grad uglavnom klasičnim prihodima nabaviti komunalnu opremu, za što je predviđeno 38 tisuća eura. U uređenje rasadnika planira se uložiti gotovo 52 tisuće eura te će se to namaknuti iz rente i donacija, a najveći dio ove stavke odnosi se na uređenje središnjeg gradskog trga, u što će se u 2024. godini investirati gotovo 565 tisuća eura.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova je prekrasna biljka nevjerojatan prirodni lijek i raste u našem kraju

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati