Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BUDANČEVICA

USKOK i policija proveli istragu protiv sedmorice: Na švercu migranata zaradili 198.000 eura!

Kako upravo doznajemo, policija koprivničko-križevačka u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te u suradnji s Ravnateljstvom policije, Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom turskih državljana starosti 39 i 46 godina te petoricom hrvatskih državljanina starosti 19, 23, 44, 52 i 22 godine, zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela zločinačkog udruženja i protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma počinjenog u sastavu zločinačkog udruženja.  

Kuća u Budančevici koju se povezuje s osumnjičenima

-Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 39-godišnji turski državljanin, od početka kolovoza 2022. do 15. lipnja ove godine povezao u zajedničko djelovanje ostale osumnjičenike s više nepoznatih osoba – navode u policiji.

Potom su izvan graničnih prijelaza prevezli najmanje 138 stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i stekli nepripadnu imovinsku korist od najmanje 198.000 eura. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja petorica osumnjičenika su predana pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave Zagrebačke, a kaznena prijava podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

USKOK je objavio kako je prvoosumnjičeni posredstvom sedmookrivljenog s nepoznatim osobama dogovarao vrijeme i broj stranaca koje će prevesti s područja BiH u Hrvatsku do dogovorene lokacije i organizirati njihov daljnji prijevoz do drugih država članica EU. To je radio za naknadu od najmanje 1500 eura po osobi, a koju je proviziju sedmookrivljeni preuzimao od nepozatih osoba i predavao je prvookrivljeniku.

Više u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati