Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uskoro bi mogli ostati bez Facebooka i Instagrama

Zbog irske Komisije za zaštitu podataka (DPC) europskim bi zemljama Meta, tvrtka pod čijim se okriljem nalaze društvene mreže poput Facebooka i Instagrama, mogla obustaviti dostupnost tih usluga, prenosi Lider.

Naime, irski regulator privatnosti podataka prošli je tjedan zajedno s drugim regulatorima Europske unije objavio ažurirani nacrt naredbe za blokiranje mehanizma koji Meta koristi za prijenos korisničkih podataka, budući da Meta, kao i brojne druge tvrtke koriste pravni mehanizam poznat kao ‘standardna ugovorna klauzula’ kako bi omogućile protok podataka.

DPC je zbog toga paralelno nastavio istragu nad Facebookom i Instagramom, a prošli je tjedan o nacrtu svoje konačne odluke obavijestio svoje kolege u EU. DPC je vodeći regulator EU-a za Metu i mnoge druge velike svjetske tehnološke tvrtke, zbog lokacije njihovog EU sjedišta u Irskoj.

Slanje korisničkih podataka iz Europe u SAD smatra se problematičnim još otkako je Edward Snowden otkrio kako bi te podatke mogle koristiti američke protuobavještajne i špijunske službe.

Iz Mete su, međutim, upozorili da bi zastoj prije donošenja neke konkretne odluke, odnosno uvođenja novog transatlantskog okvira za prijenos podataka, vjerojatno onemogućio pružanje usluga kao što su Facebook i Instagram u Europi.

Konačna naredba ne bi se odnosila na Metinu podružnicu WhatsApp, budući da ta platforma unutar grupe drugačije vodi obradu podataka.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

Već će ove godine stvarati hlad

Radnici Komunalca bolesne lipe zamijenili stablima javora

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati