Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
dolazi li kraj mukama vlasnicima na kataleni i ribnjaku?

Uskoro kreće gradnja vodovoda, gradonačelnik obećao dovesti asfalt do svake klijeti

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Vinogradi Ludbreški, prigradsko naselje koje se većinom sastoji od klijeti s godinama je postalo mjesto gdje sve više ljudi ima stalno boravište. Izgradili su se brojni novi objekti, a vlasnici nekadašnjih klijeti su te objekte nadogradili i adaptirali u obiteljske kuće. No, još nezanemariv broj objekata u tom površinski najvećem prigradskom naselju nema osnovnu infrastrukturu, kao što je mreža javnog vodovoda. Mnogi klanjci koji su sada ulice nikad nisu došli na red za izgradnju vodovoda. Neki mještani su u dogovoru sa susjedima vukli duge vodove po tuđim česticama kako bi vodovod doveli do svojih kuća.

To se najviše odnosi na predio zvan Katalena, a radi se o kvartu u Vinogradima Ludbreškim koji je ispunjen brojnim uličicama i objektima. Kako smo kazali, do nedavno su ti objekti korišteni samo kao klijeti, ali unatrag nekoliko godina to se promijenilo. Također, radi se tu i o predjelu Ribnjak tj. Črnoglavec, kako se sada naziva.

– Mi smo morali vodu dopeljati s glavnog voda preko susjedne čestice. Srećom, ona je nekad bila u našem vlasništvu pa smo kod prodaje u ugovor stavili stavku prema kojoj imamo pravu kroz nju povući vod i nakon prodaje. Naš susjed koji živi nekoliko kuća dalje nema tu mogućnost te nema priključak na javni vodovod – objasnila nam je gospođa Busija, vlasnica kuće u jednom od brojnih klanjaca Katalene.

Vlasnici objekata koji čekaju vodovod i u drugima vinogradskim predjelima grada koji se sve brže razvijaju nezadovoljni su dinamikom kojom Varkom radi vodovodnu mrežu. Također, nezadovoljan je i gradonačelnik Dubravko Bilić. No, nezadovoljni su i iz Varkoma jer se u prošlosti nije moglo doći do dogovora o sufinanciranju Grada u radovima na izgradnji vodovodne mreže. Iz Varkoma su očekivali da se odriješi i „vreća“ gdje se drži gradski proračun. Iz Grada su pak naveli da je izgradnja vodovodne mreže isključivo nadležnost i dužnost Varkoma.

Vlasnike objekata spomenutih uličica muči još jedan problem, a to je asfalt ili nedostatak istoga.

– U Gradu su nam unatrag već nekoliko godina obećali asfalt, ali on nikako da dođe. Vjerojatno je to povezno i s izgradnjom gradskog vodovoda – kaže nam vlasnica kuće iz Katalene.

Upravo to i je razlog zašto u ulicama nema asfalta. Neisplativo je i nepraktično prvo postaviti asfalt da bi ga kroz koji mjesec ili godinu dana opet morali trgati zbog instaliranja infrastrukture vodovoda. Ipak, kako izgleda, nakon godina čekanja radovi na vodovodnoj mreži u spomenutim predjelima mogli bi ubrzo početi. Pogotovo na predjelima o kojima smo pisali. Mještani početak radova mogu očekivati vjerojatno sljedeće godine.

Tako je barem izjavio Dubravko Bilić, ludbreški gradonačelnik koji je na posljednjoj sjednici gradskog vijeća izrekao još jedno vrlo značajno obećanje koje je prošlo ispod radara.

– Vjerujemo da ćemo riješiti asfalt do 2025. godine u svima ulicama u vinogradarskim predjelima gdje on nedostaje na području cijelog grada – naveo je gradonačelnik Bilić.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VOZIO BEZ VOZAČKE

Mladić (24) Audijem umalo pregazio policajku. Spasila se u posljednji čas…

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA, 7. DIO

Osmislio je HDZ-ovo ime i u maniri pravog trilera organizirao osnivanje stranke na “nejavnom mjestu”

Četvero ozlijeđenih nakon prometne nesreće

FOTO Izgubila kontrolu nad BMW-om i udarila u kombi pun djece, bilo i ozlijeđenih

Razvalio vrata sobe u kojoj se sklonila

Užas u Podravini: Divljački nasrnuo na trudnu partnericu pred susjedima, izudarao ju šakama

Važna obavijest

KTC moli sve kupce ovog proizvoda da se jave na prodajno mjesto

Mještani Ulice Pušća pitaju se kada će biti gotovi radovi

Rekonstrukcija traje do kraja mjeseca, nakon toga slijedi asfaltiranje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati