Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uspješna godina: Robinu prihodi rasli 27 posto, Dergez gradi novu pekarnicu

Trgovci iz našeg kraja prošle godine unatoč pandemiji poslovali su sjajno. Tako je križevački Robin povećao prihode za 36 milijuna kuna na 165 milijuna kuna, što je rast od ogromnih 27 posto. To je pola milijuna kuna veća dobit negoli prethodne godine, a iznosi nešto manje od 1,5 milijuna kuna.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Također, u Robinu su povećali i zaposlenost te je u prošloj godini zaposleno 33 posto više nego u 2020. godini te je bilo 302 zaposlenih. Od početka godine do sada broj zaposlenih u Robinu prešao je brojku 350, što govori o velikom poslovnom uzletu s time da je do sada otvoreno više od 50 trgovina. Upravo je tvrtka Robin u vlasništvu Renata Šatvara, recimo to tako, bila posljednjih godina „najagresivnija“ u otvaranju novih trgovina, nakon što su takve slične nalete u prošlosti imale Sloga i nakon nje Kitro. Ova trgovačka tvrtka vidjela je svoju priliku u kvartovskim dućanima i trgovinama u selima, gdje su svojim kupcima ponudili širi asortiman roba koji prije nije postojao.

Tako su privukli mještane ruralnih područja da dio svoje kupovine obave u svom selu te im omogućio da ne moraju zbog tog razloga svaki put odlaziti u gradsko središte kojem gravitiraju. Tu je Robin ušao u bitku s ostala tri „igrača“ na ovom području, a to su Lonia, Kitro i Dergez. Upravo je potonji imao u 2021. godini jako dobru poslovnu godinu.  Dergez, inače obiteljska tvrtka iz Podravskih Sesveta, prošle godine povećala je prihode za 18 posto, otvorili su tri nove prodavaonice i to u Pitomači, Novigradu Podravskom i Koprivnici. Tako je Dergez s nešto više od 84 milijuna kuna prihoda u 2020. godini došao do 100 milijuna uprihodovanih kuna, dok je dobit isto tako oko 1,4 milijuna kuna, s tim da su planovi ove tvrtke isto tako ambiciozni. U ovoj godini trebalo bi se započeti s novim investicijama.

– Plan razvoja za 2022. temelji se na završetku projektne dokumentacije za izgradnju nove proizvodne hale na vlastitom građevinskom zemljištu uz pomoć EU fondova ili Fonda za regionalni razvoj i preseljenje pekarske proizvodnje u novi proizvodni pogona. Razvoj trgovačke djelatnosti usmjeren je na otvorenje dvije nove maloprodajne lokacije na području općine Pitomača tijekom 2022.godine – ističu u Dergezu.

S druge strane, trgovine nekadašnje Sloge Podravske trgovine, sadašnje Lonie, postale su dio velike grupacije s 4500 zaposlenika i 2,5 milijarda kuna prihoda. Naime, omiški Studenac novi je vlasnik Lonije. Prema dostupnim podacima, a to su oni za 2020. godinu, kombinirani prihodi ove dvije kompanije činili bi sedmi po redu trgovački konglomerat u Hrvatskoj s više od 1000 trgovina gotovo po cijeloj Hrvatskoj. Četvrti „igrač“ koji se tiče lokalnih trgovaca je TP Varaždin, vlasnik lanca trgovina Kitro. Njihovi su prihodi također rasli unatoč tome što u prošloj godini nisu otvarali nove trgovine te sad iznose gotovo 353 milijuna kuna, a imaju 115 trgovina. No, njihova je dobit gotovo 22 milijuna kuna, dakle, mnogo veća od tri prethodna subjekta, ali se mora napomenuti da su oni u investicijskom ciklusu, dok je, izgleda, Kitro na ovom području došao do plafona s brojem prodavaonica.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati