Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uspješnih godinu dana u radu DVD Rasinja

Održana je 135. izvještajna skupština DVD-a Rasinja. Skupštinu je, koja je održana u Društvenom domu u Rasinji, otvorio predsjednik DVD-a Davor Tetec. Nakon uvodnog pozdrava podnesena su izvješća o radu Društva u 2021. godini koja su iznijeli Davor Tetec, Antonio Namjesnik, Dalida Sever, Ivica Zrinski i Nenad Hadelan.

– Društvo trenutno broji 417 člana u svim kategorijama: 177 izvršni, 24 operativna vatrogasca, 16 veterana, 63 djece i mladeži, te 137 pomažućih ili podupirućihh članova.’  u izvještaju Upravnog odbora istaknuo je predsjednik Davor Tetec i dodao kako je za učinkovitost i kvalitetno funkcioniranje vatrogasnog sustava potrebno kontinuirano provoditi niz aktivnosti.

– Jedna od važnijih aktivnosti osim ulaganja u vatrogasnu tehniku je ulaganje u ljude. Zbog toga Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja zajedno s vatrogasnim organizacijama na područnoj i lokalnoj razini provodi niz aktivnosti vezanih za provedbu zaštite od požara. Uz osposobljenost, najvažniji čimbenik uspješnosti vatrogasne intervencije je opremljenost vatrogasnih postrojbi koja je na zadovoljavajućoj razini- naveo je Tetec, koj je dodao da vozni park DVD-a, čini vatrogasna cisterna 2015. godina, kombi vozilo 2017. godina, navalno vozilo DAF 1978. godina, te navalno vozilo za šumske požare TAM 150 1984. godište.

Nakon izvješća o radu prezentiran je i Plan rada društva za 2022. godinu. Predstavila ga je tajnica Elizabeta Namjesnik, dok je popratni financijski plan iznio rizničar Ivica Zrinski.

– U planu je nabavka kompresora za punjenje izolacionih aparata, zamjena stare armature novom, organizacija neprekidnog dežurstva operativnog članstva za vrijeme ljetnih i žetvenih radova te tijekom zimskih mjeseci. Uz to, planira se i organizacija 1. kupa Zvonimir Frančić.’  između ostalog istaknula je tajnica Namjesnik.
Jednoglasno su prihvaćena sva iznesena izvješća za 2021. godinu kao i svi planovi za 2022. godinu.

Na skupštini su dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju, zahvalnice zaslužnim članovima DVD-a za nesebičnu pomoć stradalima u potresu pogođenom području te mnogobrojna priznanja članovima Društva za aktivno i dugogodišnjem sudjelovanju u radu. Među ovogodišnjim dobitnicima visokih priznanja našli su se Stjepan Rupec i Milan Škorjanec.

– Posebno naglašavamo i priznanje uručeno donedavnoj dugogodišnjoj članici Upravnog odbora Ljubici Vukić, koja već preko 45 godina aktivno sudjeluje u radu društva. Uručena je i zahvala dugogodišnjoj tajnici društva Silviji Tetec koja je svoje mjesto prepustila mlađim naraštajima- naveli su u DVD- Rasinja.

Skupštinu su prisustvovali  načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, koj sus redom pohvalili rad društva. Također skupštini su prisustvovali članovo  dobrovoljnih vatrogasnih društava u sastavu Vatrogasne zajednice Općine Rasinja te vatrogasci pobratimi iz DVD-a Kunovec i PGD-a Hajdoše.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na privremenu invalidsku mirovinu

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena kemikalija jako štetna za zdravlje

JESTE LI ZNALI?

Ova popularna namirnica može sniziti visoki kolesterol

akcija (Cro) Globe-Athone

FOTOGALERIJA Šetnjom po Prekodravlju dali doprinos u borbi protiv ginekološkog raka

GRANIČNA KONTROLA

U prehrambenom proizvodu iz Srbije otkrivena kancerogena tvar


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati