Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Razvalio vrata sobe u kojoj se sklonila

Užas u Podravini: Divljački nasrnuo na trudnu partnericu pred susjedima, izudarao ju šakama

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podiglo je optužnicu protiv 34-godišnjaka s područja Pitomače kojeg se tereti za kaznena djela nasilja u obitelji i nanošenja tjelesnih ozljeda. U oba slučaja žrtva je bila njegova izvanbračna supruga, a riječ je o muškarcu za kojeg je zapravo nevjerojatno da se našao u situaciji da čini nova kaznena djela. On je do sada pravomoćno osuđivan dvadesetak puta i to zbog različitih kaznenih djela, a sveukupno mu je izrečeno gotovo 300 mjeseci što uvjetnog, što bezuvjetnog zatvora. Prevedeno, ovom je muškarcu iz Pitomače sveukupno izrečeno oko 25 godina zatvorske kazne, no on se svejedno brani sa slobode, a očigledno je bio na slobodi i u drugoj polovici prošle i početkom ove godine, kada je počinio terećena kaznena djela.

Fizički nasrtaji

Prema optužnici, on je tijekom srpnja prošle godine, u cilju da je obezvrijedi, svoju izvanbračnu suprugu, koja je u to vrijeme bila u šestom mjesecu trudnoće, svakodnevno maltretirao i to dok je bio u alkoholiziranom stanju. Govorio joj je da je kurva, da spolno opći sa svima, psovao joj je članove obitelji, a potom je i fizički nasrtao na nju i to tako da ju je šamarao i udarao šakama po glavi i licu. Takvo ponašanje 34-godišnjaka kod žene je izazvalo strah i uznemirenost te ju dovodilo u ponižavajući položaj i dugotrajnu patnju zbog čega je bila prisiljena napustiti kuću u kojoj su skupa živjeli. Po drugoj točci optužnice 34-godišnjaka se tereti da je 18. siječnja ove godine vrijeđao izvanbračnu suprugu. Kada je ona u strahu od nasilnika pobjegla i zaključala se u sobi susjedove kuće, u namjeri da je tjelesno ozlijedi, šakama i nogama otvorio je vrata sobe i stisnutom šakom nekoliko ju je puta udario po glavi te je ona zadobila više tjelesnih ozljeda glave. Optužnicom je predloženo da se 34-godišnjaku za svako kazneno djelo izrekne kazna zatvora u trajanju od 17 mjeseci i da ga se osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. Tijekom ispitivanja pred policijskim službenicima, 34-godišnjak je rekao kako je istina da su se svađali, ali da je nije tukao.

– U tom smo se periodu znali posvađati i psovali smo se međusobno, ali nisam je tukao. Svađali smo se zbog alkohola jer je puno pila, a bilo je tu svakakvih riječi – kazao je 34-godišnjak i istaknuo da fizičkog nasilja prema njoj nije bilo sve do 18. siječnja.

Upao u kuću

– Bila je pijana i posvađali smo se nešto oko mobitela. Za njom sam ušao u sobu i dva, tri puta sam je otvorenim dlanom udario u predjelu glave – rekao je 34-godišnjak, a što se dogodilo tog dana kada je zadobila ozljede glave opisalo je i dvoje obiteljskih prijatelja koji su svjedočili cijelom događaju, pošto se sve dogodilo u njihovoj kući.

– Te je večeri upao u našu kuću, a bio je vidno pijan i agresivan. Odmah po dolasku počeo je vikati i galamiti na svoju ženu koja je sjedila za stolom u kuhinji. Počela je plakati i tresti se od straha, a u jednom je trenutku otišla u sobu i zaključala se, no 34-godišnjak je pošao za njom. Razvalio je vrata, ušao u sobu, poslije čega smo je čuli kako plače i viče da je ostavi na miru, a potom smo čuli kako je udara šakama u glavu. Vidjeli smo kako ju je uhvatio za ruke i počeo vući iz sobe, a kada ju je dovukao u kuhinju, odgurnuo ju je rukama pa je posrnula i umalo pala na peć. Odbijao je otići iz kuće, cijelo je vrijeme vikao i galamio na ženu, vrijeđao ju je, a otišao je tek nakon što je pozvana policija – ispričali su susjedi kod kojih je izvanbračna supruga ovog divljaka pokušala pronaći utočište, no nažalost, bezuspješno.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga ne konzumiraju i vrate u najbližu trgovinu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati